Sözde Sıkı Yönetim Komutanı Eski Tümgeneral´in yargılandığı dava ertelendi

Sözde Sıkı Yönetim Komutanı Eski Tümgeneral´in yargılandığı dava ertelendi

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişiminden 3 gün sonra tutuklanan ve sözde Yurtta Sulh Konseyi´nin sıkı yönetim komutanları listesinde ?sıkı yönetim komutanı, vali ve belediye başkanı´ ol

1 Ağustos 2017´de Kayseri´de yargılanmasına başlanan dava dosyası Eylül 2017´de Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davayla birleştirilmesi için Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nce yetkisizlik kararıyla Ankara´ya gönderilmişti. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi´nce İsmail Yalçın´ın yargılanmasına Kayseri´de devam edilmesi kararıyla dosya tekrar yerel mahkemeye geri gönderildi. 
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu yargılanan sanık İsmail Yalçın ve avukatı duruşma salonunda hazır bulundu. 
RAPOR BEKLENİYOR 
18 Temmuz 2016´da tutuklanan 37 yıllık TSK personeli İsmail Yalçın, 27 Nisan´da mahkemede son savunmasını yapmıştı. Mahkeme, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu´ndan bilirkişi raporu verilmesi için ertelemişti. 
Mahkeme heyeti verdiği ara kararda sanığın 14-17 Temmuz 2016 tarihleri arası kullandığı resmi cep telefonun kayıtlarının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)´ndan istenen raporun beklenilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 11 Temmuz´a erteledi.  (İHA)