SÖYLETENE BAK!

SÖYLETENE BAK!

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Anıtkabir´de Atatürk´e hakaret eden Safiye İnci isimli şahsı Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde gündeme taşıdı. Çetin Arık, AKP´nin uygulamalarıyla bu tür kişileri cesaretlendirdiği ifade etti

Arık, ?10 Kasım törenlerine içim kan ağlayarak katılmak zorunda kalıyorum.´ diyen biri saraya başdanışman seçilebiliyorsa, ?Atatürk´ ismi stadyumlardan çıkartılıp ?Es-Es Arena´, ?Vodafone Arena´, ?Timsah Arena´ gibi saçma sapan isimler veriliyorsa bu şahsiyetsizler de kendinde küfretme cesaretini bulurlar? diye konuştu.

Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop´un başkanlık yaptığı oturumda, ?Bu ve bunun gibi şahsiyetsizler Atatürk´e küfür etme cesaretini nereden alıyor?? diye soran Arık, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: ?Meclis Başkanvekili olarak güzel bir konuşma yaptınız. Ancak daha iki gün önce Atatürk´ün manevi huzurunda Atatürk´e yapılan saygısızlığı da kınamanızı beklerdik. Bu konuda sessiz kalmanız bizleri derinden üzmüştür. Tabii, bu ve bunun gibi şahsiyetsizler Atatürk´e küfretme cesaretini nereden alıyor, ona bakmak lazım. Eğer ki Meclis Başkanlığı yapmış biri 1923´e darbe diyebiliyorsa, Meclisteki Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya kalkıyorsa, ?Laiklik Anayasa´dan çıkarılmalı.´ diyebiliyorsa, Atatürk´e küfreden, ?Keşke Yunan kazansaydı.´ diyen sözde tarihçi saray sofrasında ağırlanıyor, hastanede ziyaret ediliyorsa, ?10 Kasım törenlerine içim kan ağlayarak katılmak zorunda kalıyorum.´ diyen biri saraya başdanışman seçilebiliyorsa, ?Atatürk´ ismi stadyumlardan çıkartılıp ?Es-Es Arena´, ?Vodafone Arena´, ?Timsah Arena´ gibi saçma sapan isimler veriliyorsa bu şahsiyetsizler de kendinde küfretme cesaretini bulurlar.? Arık´ın açıklaması CHP sıralarından da alkışlarla desteklendi. (Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: SÖYLETENE