Son 20 günde Kayseride 6 intihar vakası oldu. 81 il içinde 16. Sıralardayız.

Son 20 günde Kayseride 6 intihar vakası oldu. 81 il içinde 16. Sıralardayız.

Son 20 günde Kayseride 6 intihar vakası oldu. 81 il içinde 16. Sıralardayız.

Saadet partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan AKTAŞ;

Son 20 günde Kayseride 6 intihar vakası oldu. 81 il içinde 16. Sıralardayız. Bu konu sanki ilgili kurumlar tarafından çok ciddiye alınmıyor gibi. Herkes kendi yaşadığı ortam içerisinde olayları değerlendiriyor. Kimisi her şey çok iyi diyor. Kimisi ise her şey çok kötü. Gelişmeleri tarafsız bir gözle değerlendirmek kapsama alanımızın dışına çıkmamız şart. Bir gerçek var ve şehrimizde intihar vakaları artıyor.

İntihar vakalarının en başta gelen sebeplerinden biri İşsizlik ve maddi sıkıntılar diğeri ise Ticari hayattaki krizler. Bir haberde Osb de 15 bin kişiye iş imkanı var deniyordu. Bu şehirde 130 binin üzerinde işsiz insan var. Eğer 15 bin kişiye iş imkanı var ise ya bu rakam doğru değil. Yada ilgili kurumlar ve işçi bulma kurumu yeterince çalışmıyor demektir. İş beğenmiyorlar deniliyor. 130 bin işsizin olduğu yerde kusura bakmayan bu iddiaya inanılması mümkün değil. 130 bin kişininin tamamınında iş beğenmiyor olmasının gerçekle örtüşür hiçbir yanı yok.

İç işleri bakanlığının genelgesi ile valilerden kaymakamlara,belediye başkanlarından oda başkanların kadar herkes maske denetimine çıktı. Diyorumki; bir arada Aç ve işsiz insan denetimine çıksanız. Aç olanlara neden açsın diye 900 tl İşsizlerede neden işsizsin diye 3100 tl ceza kesseniz. Nasıl olsa ceza kesmeye alıştınız. Maske denetimi yaptığınız kadar Aç ve İşsiz insan denetimi yapsa idiniz intiharlar bu kadar artmazdı.

Denizli valisinin genelgeyi bilmeden kendisini tanımayan bir işletmeye eldiven takmıyorsun diyerek kapatma talimatı vermesi yönetimde ciddi bir sıkıntının olduğunun en büyük göstergesidir. Yine aynı valinin neden maske takmıyorsun diye sorduğu bir esnafın ise “Gebermek İstiyorum. Maske korona benim önceliğim değil. Cebimde meteliğim yok. Para kazanamıyorum. Ceza yazsalar ödeyemem. Ben batık bitik adamın tekiyim” şeklinde cevap vermesi aslında bu intiharların temel nedenini açıkça ortaya koyuyor. Kayseri esnafımızında bundan farklı olduğunu zannetmeyin.

Kayseride ceza yazdığınız insanların % 90 ı gariban orta ve alt gelir grubu kardeşlerimiz. Bunlar bu paraları ödeyemezler. Esnaflarımız zaten pandemi nedeniyle batık durumda lütfen Esnaflarımıza ceza yazmayın. Lütfen insanlarımıza ceza yazmayın. Başka bir yol bulun. Bu zaman o zaman değil. Şimdi kenetlenme ve kardeşçe yardımlaşma zamanı.

Valimize,Kaymakamlarımıza,belediye başkanlarımıza,seçilmiş vekillerimize ve özelliklede Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğümüze sesleniyorum. Artan intihar vakaları ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Her mahallede muhtarlarımız,imamlarımız, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, vakıflarımız, derneklerimiz, stk larımız,kaymakamlıklara bağlı sosyal yardımlaşma kurumlarımız ve bakanlığa bağlı Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğümüz var. Bu kurumları hareket geçiriniz. Bir veritabanı oluşturunuz. Bir veritabanınız varsa güncelleyiniz ve üzerinde çalışınız. Bilesinizki bir şey yapmaz iseniz pandemi nedeniyle psikolojisi zaten bozuk olan insanlarımız arasında intihar vakaları gün geçtikçe daha çok artacak.Lütfen gereğini yapınız.(kurum haberi)