Sıcaklar Kayseriliyi kaşif yaptı

Sıcaklar Kayseriliyi kaşif yaptı

BAZI VATANDAŞLAR DA KLİMA YETERSİZ KALINCA SERİNLEMEK İÇİN KENDİ ÇÖZÜMLERİNİ BULDU. KAYSERİLİ ESNAF YAŞAR KEVEN, DELİKLER AÇTIĞI KOVANIN İÇİNE BUZ KOYARAK VANTİLATÖR YARDIMIYLA DÜKKANINA SERİN HAVA GELMESİNİ SAĞLADI.BAZI VATANDAŞLAR DA KLİMA YETERSİZ KAL

Termometrelerin 42 dereceyi gösterdiği Kayseri’de vatandaşlar serinlemek için kendilerini ağaç altlarına ve gölge yerlere attı. Bazı vatandaşlar da klima yetersiz kalınca serinlemek için kendi çözümlerini buldu. Kayserili esnaf Yaşar Keven, delikler açtığı kovanın içine buz koyarak vantilatör yardımıyla dükkanına serin hava gelmesini sağladı.
Aşırı sıcakların etkili olduğu Kayseri’de termometreler 42’yi gösterdi. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, ağaç altlarında ve buldukları gölge yerlerde serinlemeye çalıştı. Esnaf Yaşar Keven ise; işyerindeki klima yetersiz kalınca serinlemek için başka bir çözüm buldu. Büyükçe bir kovaya delikler açan Keven, içerisini buzla doldurdu. Vantilatör yardımıyla işyerine serin hava gelmesini sağlayan Keven; "Aşırı bir sıcak var. Hiç böyle bir sıcak görmedim. Artık dayanacak gücümüz kalmadı, sıcaktan bunaldık. Klima da fayda etmiyor. Bir klima keşf ettik" dedi.
Bir başka Kayserili Mehmet Demirdoğan ise; "44 yaşındayım, bu sene ilk defa 42 dereceyi yaşıyoruz. Dükkanda klima çalıştırıyoruz, o bile yetersiz geliyor" ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: sıcaklar kayseriliyi kaşif yaptı