SEMA KARAOĞLU ÖDÜL ALAN BİLİM İNSANLARINI TEBRİK ETTİ

SEMA KARAOĞLU ÖDÜL ALAN BİLİM İNSANLARINI TEBRİK ETTİ

SEMA KARAOĞLU ÖDÜL ALAN BİLİM İNSANLARINI TEBRİK ETTİ

SEMA KARAOĞLU ÖDÜL ALAN BİLİM İNSANLARINI TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bulunan Türkiye Bilimler Akademisi Uluslararası Akademi Ödülleri, Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ve Bilimsel Telif Eser oluşan '2020 Yılı TÜBA Ödülleri' sahiplerini buldu.

Bu kapsamda Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökhan Halıcı 'Antarktika Bilimsel Araştırma ve Bilim Üssü Projesi' kapsamındaki çalışmaları ile 'TÜBA-GEBİP' ödülüne layık görüldü. Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Fatma Betül Altıntaş ise, Tarihsel Eleştiri Yöntemleri (Tenkidi ve İslami Rivayetlere Uygulanması Sorunu) başlıklı eseriyle TÜBA tarafından 'Bilimsel Telif Eser Ödülleri' kapsamında 'Kayda Değer Eser Ödülü' almaya layık görüldü.

Öte yandan Abdullah Gül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, Türkiye Bilişim Derneği 2020 yılı ödülleri kapsamında verilen Prof. Dr. Aydın Köksal Bilgisayar Mühendisliği Bilim Ödülü’ne layık görüldü.

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu da yayınladığı mesajla bilim insanlarını kutladı. Karaoğlu, "Türkiye Cumhuriyetimizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bize 'Benim manevi mirasım bilim ve akıldır' diyerek her zaman bilimi ve akılı yol gösterici olarak bırakmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerleyen ve dünyada bilimsel anlamda başarılara imza atan Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökhan Halıcı, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Fatma Betül Altıntaş ve Abdullah Gül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör'ü elde ettikleri başarılardan dolayı kutluyorum." dedi.(kurum haberi)



Anahtar Kelimeler: KARAOĞLU BİLİM İNSANLARINI TEBRİK