Şehitlerin tabloları ailelerine teslim edildi

Şehitlerin tabloları ailelerine teslim edildi

15 Temmuz Şehidi Özel Harekat Polisi Cennet Yiğit ve Kübra Doğanay´ın okul arkadaşı tarafından açılan ?Yaşayan Kahramanlar´ sergisinde bulunan şehit tabloları ailelere teslim edildi.

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi´nden mezun olan ve öğretmenlik yapan Merve Kezik tarafından Atatürk Evi´nde içerisinde Kayserili şehitlerin tablolarının bulunduğu ?Yaşayan Kahramanlar´ isimli sergi açılmıştı. Serginin sona ermesinin ardından şehit tabloları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla ailelere teslim edildi. Şehit aileleriyle bir süre sohbet eden İl Müdürü Nevzat Özer şehit yakınları ve gazilerin her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, ?Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak toplumun her alanında yaralı ve hasarlı yönlerini tamir eden bir bakanlığız, onlara merhem olan bir bakanlığız. Bugün de şehit anne ve babalarımıza Merve Kezik hocamızın karakalem çalışmasını kendilerine sunmak istedik. Gerçekten çok güzel bir çalışma, yapmış olduğu bu güzel çalışmadan dolayı Merve hocamızı tebrik ediyorum. Şehit anne ve babalarımız da sağ olsunlar bizi kırmadılar. Resimleri kendilerine takdim edeceğiz, evlerinin en güzel yerine asacaklar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak şehit ve gazilerimizin her daim farklı yeri vardır. Gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya hanımefendi şehit ve gazi konusunda son derece hassaslar. Onlar bizim için son derece önemli bir yere sahiptirler. Bunu biz her daim hissettirmek zorundayız. Malum sıkıntılı günler geçirdiğimiz bu dönemde her daim dik olacağız, birlik olacağız. Her alanda gücümüzü, sabrımızı, metanetimizi göstereceğiz. Şehit anne ve babaları bizim için farklı insanlar, devletimizin her alanda sosyal, şefkat yönünün onların yanında olduğunu belirtmek istiyoruz? dedi.
Hakkari´nin Çukurca ilçesi Dağbaşı Tepe bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Fahrettin Livçalkan´ın babası Mustafa Livçalkan da İl Müdürü Özer ve eser sahibi Merve Kezik´e teşekkürlerini ileterek, ?Sayın müdürümüze teşekkür ederim. Hocamıza da teşekkür ederiz, Allah razı olsun. Bizim acımızı bir nebze olsun dindirmeye çalışıyorlar? ifadelerini kullandı.
Duygularını aktaran eserlerin sahibi Sanatçı Merve Kezik de, ?Bugün burada sergiyi kapattık ve yaptığım resimleri şehit ailelerine vermek için toplandık. Güzel bir şekilde resimlerimi teslim etmeyi Allah nasip etti. Acıları dinmez ama Allah sabır versin her birine. Sadece onların değil bizim de şehitlerimizdir? diye konuştu.
Oğullarının tablolarını alan aileler, duygulu anlar yaşadı. (İHA)