Sarımsaklı Mahallesinde Çiftçileri Dinledi

Sarımsaklı Mahallesinde Çiftçileri Dinledi

Sarımsaklı Mahallesinde Çiftçileri Dinledi

İyi Partili Kazım Yücel, Çiftçinin Yanında

Kapatılan Sulama Suyu Yücel'in Girişimi Sonrası Yeniden Verildi

Mahalle Sakinleri Kazım Yücel'e Teşekkür Etti

Her fırsatta vatandaşın yanında yer alan İyi Partili Kazım Yücel bu kez çiftçilerin derdine çare oldu. Sarımsaklı Mahallesinin sulama suyu, su azlığı nedeniyle kesildi. Tarlasını sulayamayan çiftçiler de İyi Partili Kazım Yücel'e ulaştı. Mahalle sakinlerini ziyaret eden Kazım Yücel, Devlet Su İşleri yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından su sorununu kısa bir sürede çözdü. Sorunun kısa sürede çözülmesini sağlayan Yücel,"Biz vatandaşımızdan gelen her talebe koşmakla sorumluyuz. Her kimden gelirse gelsin talep, yardıma koşarız" dedi.

Çiftçiler Kazım Yücel'den Yardım İstediler

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, bu kez çiftçilerin su sorununu çözdü. Kocasinan ilçesine bağlı Sarımsaklı Mahallesinin sulama suyu Sarımsaklı Cazibe Sulama Birliği tarafından kesildi. Suların kesilmesinin ardından geçimini çiftçilikle sürdüren mahalle sakinlerinin ürünleri susuz kaldı. Ürünlerinin susuzluktan yanmasını istemeyen mahalle sakinleri ise bu durumu çözebileceğini düşündüğü Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel'e ulaştı.

Sarımsaklı Mahallesinde Çiftçileri Dinledi

Çiftçilerin bu çağrısına duyarsız kalmayan İyi Partili Kazım Yücel, İyi Parti Kocasinan İlçe Başkanı Mustafa Işık ile birlikte Sarımsaklı Mahallesine gitti.Yücel, Burada Bekir Gümüşçü, Ali Yazlık, Volkan Sıvar başta olmak üzere mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Sulama Suyunun Verilmesini İstediler

Mahalle sakinleri, "Sulama birliğinden tek hizmet alamayan mahalleyiz. 60-70 yıllık sulama kanalları ile sulama yapmaya çalışıyoruz. Kanallarımız kullanılamayacak bir durumda. Hala sulama kanalımız toprak kanal şeklinde.Şu anda tarlalarımızda patates ve pancar ekili. Ürünlerimiz sularımız kesildiği için sulayamıyoruz. 3-4 senedir sulama birliği sularımızı erkenden kesiyor ve biz mağdur oluyoruz. Hatta ilkbahar mevsiminde çok erken açıyorlar suları. Suların büyük bir bölümü boşa akıyor. Özellikle sulama kanalı beton değil ve eski usul

toprak şeklinde. Suyu bıraktığınızda baştaki bölümlerde tarlaları sular basıyor. Son kısımlardaki tarlalara da su zaten ulaşmıyor. Su lazım olduğunda da su kalmadı diye erkenden sularımız kesiliyor.Dönüm başı 55 TL bizden para alıyorlar. Biz bir sulama kanalının yapılmasını talep ettiğimizde de paramız yok diyorlar. Zorunlu olmasa biz bu parayı kendimiz harcasak sulama kanalımızı yaptırabiliriz ama zorunlu olarak sulama birliğine para ödüyoruz. Suyun ücretini ödememize rağmen hizmetimizi alamıyoruz. Biz bu durumdan şikayetçiyiz" dediler.

Mahalle Sakinlerini Dinledi

Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen İyi Partili Kazım Yücel ise "Kayserimizde tarımla ilgili sıkıntı sadece Sarımsaklı Mahallesi ile sınırlı değil. Bu mahallemizden bir arkadaşımız aradı ve sıkıntılarını iletti. Bizde vatandaşımızın sıkıntısını dinlemek için hemen buraya geldik.Aslında bir çok yerde benzer sıkıntılar var. Ama buradaki durum daha vahim. Tam hasat zamanının sonunda verilmesi gereken su kesilmiş. Burada çiftçimize suyun tam şifa olacağı zamanda kesinti yaşanmış. Tarım zaten Türkiye'de can çekişiyor. Buradaki arkadaşlarımız da zaten tarladan çıkaracağı hasada göre planını yapıyor. Bu suyun hangi gerekçe ile kesildiğini Devlet Su İşleri yetkililerine soracağız ve vatandaşımızın mağduriyetini gidereceğiz" şeklinde konuştu.

1 Günde Sorunu Çözdü

Yücel, mahalle sakinleri ile buluşmasının ertesi günü Devlet Su İşleri yetkilileri ile bu sorunu konuştu. Vatandaşların su kesintisi nedeniyle mağdur olduğunu ve çiftçinin ürününü tarladan kaldırana kadar su verilmesini istedi. Kazım Yücel'in devreye girmesinin ardından mahalle sakinleri bir kaç günlüğüne yeniden suya kavuştu.

Kazım Yücel'e Teşekkür Ettiler

Gerçekleştirilen girişim sonrası sulama suyuna yeniden kavuşan mahalle sakinleri de İyi Partili Kazım Yücel'e teşekkür ettiler. Mahalle sakinleri, "Kazım Yücel sayesinde sulama suyumuz yeniden verildi. Mahsulümüz tarlada yanmayacak ve verim artacak. Bu sorunu çözdüğü için kendisine teşekkür ederiz. İnşaallah Kazım Yücel bey sulama kanallarımızın da betondan yapılması işini de çözer. Sorunlarımızı ilettiğimizde hep not alıyoruz, çalışıyoruz diyorlar.

İlla eylem mi yapmak lazım. Tarlalara verilen sulama suyu, toprak kanal olduğu için boşa gidiyor. Hatta bazı tarlalar alttan su ala ala ürünlerini çürütüyor. Kazım Yücel'in bu sorunu da çözeceğine inanıyoruz. Desteklerinden dolayı teşekkür ederiz" dediler.(kurum haberi)