Eczacılık Fakültesi Kırmızı Salon´da gerçekleştirilen etkinliğe; Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Narin, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Şeref Üyesi Prof. Dr. H. Mehmet Doğan, Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş´ın yanı sıra çok sayıda akademisyen katıldı.
TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. H. Mehmet Doğan, bitkisel ilaçların tarih boyunca araştırıldığını kaydetti.
Prof. Dr. Doğan, ?Maddesel bilimlerin hepsinin doğrudan veya dolaylı olarak kimya ile ilgisi bulunmaktadır. Yediklerimizin, içtiklerimizin, hem atıkları, hem de hamları kimyanın ürünüdür. O halde yiyeceklerimizi kontrollü bir şekilde seçerek ve abartmadan yersek sağlıklı beslenmiş oluruz. Son yıllarda dünyada ve ülkemizde bitkiler her derde deva gibi görünmektedir. Bunların bir kısmı hayat iksiri gibi ömür uzatıcı, bir kısmı psikolojik tedavi, bir kısmı da cilt güzelleştirici olarak kullanılmaktadır. Aslında bu durum son zamanlarda moda oldu, fakat bu durum yeni değil. Tarih boyunca tecrübeleriyle hangi bitkinin neye iyi geldiği araştırıldı. Bazı insanlar ilaç hazırlamaya başladı, bazıları da ölümsüzlük iksiri aramaya başladı. Ölümsüzlük iksiri bulunamadı, ama birçok destekleyici, tedavi edici ya da sağlığa iyi gelen ürünler geliştirildi. Bunlar kitap haline getirildi. Ne yazık ki! Bu durumu istismar edenlerde, ülkemizdeki zenginlikleri değerlendirip yurt dışına gönderenlerde oldu. Aynı zamanda haksız rekabetle para kazanmak isteyenler de çoğaldı? dedi.
Konferans Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Narin´in, TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. H. Mehmet Doğan´a hediye takdim etmesiyle son buldu. (Kurum Bülteni)