REFERANDUMA GİDİYORLAR

REFERANDUMA GİDİYORLAR

Kayseri´nin Bünyan ilçesine bağlı bin 850 nüfuslu Akmescit Mahallesi sakinleri, Talas ilçesine bağlanmak için referanduma gidecek.

Kayseri´nin Bünyan ilçesine bağlı Akmescit Mahallesi sakinleri, mahalleleri Talas ilçesine daha yakın olduğu için bu ilçeye bağlanmak istiyor. Geçmiş dönemlerde yaptıkları 2 referandumda da Talas ilçesine bağlanmak için ?Evet´ oyu kullanan ama sonuç alamayan mahalle sakinleri, 3. kez referanduma hazırlanıyor.
16 Nisan anayasa değişikliği referandumunun ardından bir kez daha referanduma gidecek olan mahalle sakinleri, 15 Mayıs´ta sandık başına gidecek.
Akmescit Mahallesi Muhtarı Fahrettin Kılıç, ?Bünyan ilçesinin bize uzak ve Talas ilçesinin bize yakın olmasından dolayı sakinlerimiz Talas ilçesine bağlanmak istiyor. Biz daha önce 2 defa referandum yapmıştık. Referandumun birinde yüzde 76, ikincisinde de yüzde 93 oranında Talas´a bağlanma talebi çıktı. Şu anda bu kadar oy çıkmasına rağmen bağlanmadı. Bizim bin 850 nüfusumuz var. Bu nüfusun yüzde 97´si Talas´a bağlanmak istiyor? dedi. (İHA)



Anahtar Kelimeler: REFERANDUMA GİDİYORLAR