?RAMAZAN AYI KUR´AN AYIDIR?

?RAMAZAN AYI KUR´AN AYIDIR?

Gençlere cami merkezli bir hayat tarzı kazandıracak çalışmalar yapılması, birlik ve beraberlik mekânı olan camilerde gençlerin ibadetlere katılımını teşvik etmek amacıyla İl Müftülüğü tarafından Hunat Camii´nde Sabah Namazı sonrası?Gençlik Huzur´da Buluşu

Programda Ramazan ayının önemini vurgulayan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, ?Ramazan ayı oruç ayıdır. Ama Ramazan ayı aynı zamanda bir de Kur´an ayıdır. Kur´an-ı Kerim Ramazan ayında indirilmeye başlandı.  Bunu Ayet-i Kerime´den biliyoruz; Allah (c.c.) şöyle söylüyor. ?Ramazan ayı Kur´an´ın kendisinde nazil olmaya başladığı aydır. O Kur´an ki insanlar için bir hidayet rehberidir, yol göstericidir, kılavuzdur.? Yine hepimizin bildiği üzere Kur´an Kadir Gecesi´nde nazil olmaya başladı. Kadir gecesi de Ramazan ayındadır. ?Biz Kur´an´ı Kadir gecesinde indirdik? diyor ayeti kerime. Kur´an´ın indirilmesi Kadir gecesinde başladı ve 23 yıl sürdü. Kur´an nazil olduğu geceyi bin aydan daha hayırlı kılmıştır. Kur´an nazil olduğu ayı ayların sultanı yapmıştır. Kur´an nazil olduğu kimseyi alemlere rahmet olarak kılmıştır. Öyleyse bu Kur´an nazil olduğu kalbi alemlere rahmet olarak insanlığın en şereflisi kılıyorsa, nazil olduğu ayı ayların en şereflisi kılıyorsa, nazil olmaya başladığı geceyi gecelerin en hayırlısı ve bin aydan daha hayırlı kılıyorsa bizde neler yapmaz ki! Nazil olduğu ve inanan müminin kalbini harekete geçirdiği sürece o mümini cennetlik kılar. Bu sebeple bizler Ramazan ayını iyi değerlendirmeliyiz.  ?Peygamberimiz (s.a.s.), Ebu Hureyre (r.a.)´tan gelen bir rivayete göre şöyle buyurmuşlardır: ?Kim inanarak, iman ederek ve karşılığını da yalnızca Allah´tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları affolunur.? Peygamberimiz (s.a.s.) bize bir müjde veriyor. Ramazan orucunu yürekten inanarak, iman ederek, Allah emrettiği için tutarsak ve karşılığını da bu dünyalık için değil, Allah´tan ahirette isteyecek olursak Allah geçmiş günahlarımızı affeder. Peygamberimiz (s.a.s.), Hicretin 2. yılı Şaban ayında şöyle söyledi: ?Ey Müslümanlar! Mübarek bir ay olan Ramazan ayı gelmek üzeredir. Allah Ramazan ayında oruç tutmayı sizlere farz kılmıştır. Ramazan ayı boyunca göklerin, yücelerin, semaların kapıları açılır, cehennemin kapıları da kapatılır. Şeytanların azgınları da geme vurulur, bağlanır.? Yani Allah Teâlâ Ramazan ayında Müminlere öyle bir bereket kapısı açar ki, Ramazan ayında cennet yollarını öylesini kolaylaştırır ki, insanın cehenneme gidecek bir yolu kalmaz adeta. Ayrıca onu cehenneme sürükleyecek olan şeytanların bile engellenmesinden maksat şudur: ?Ey Müslüman! Sen de gayret et ve bu Ramazanın manevi ikliminden istifade et. Allah sana bu imkânı hazırlıyor; sen de öyleyse gayret göster!?

İl Müftüsü Güven´in sohbeti sonrası program, tesbihat ve dualarla devam etti. Program sonrası cami çıkışında Melikgazi Belediyesi´nin katkılarıyla cemaate çorba ikramı yapıldı.  (Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: RAMAZAN AYIDIR