PKK propagandası yapanlar adliyede

PKK propagandası yapanlar adliyede

Kayseri´de PKK/KCK terör örgütünün propagandası yapmaktan gözaltına alınan ve aralarında 24 Haziran seçimlerinde HDP milletvekili adayı olan Kenan Maraşlı´nın da bulunduğu 4 kişi, geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Kayseri Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce kentte PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalarda sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptığı tespit edilen 4 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 24 Haziran seçimlerinde Kayseri HDP Milletvekili adayı Kenan Maraşlı, yine Kayseri HDP Milletvekili adayı Zenun Orta´nın kardeşi A.O., N.Y. ve A.E. olduğu belirtildi. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 2 adet Alman yapımı Mauser marka uzun namlulu silah, 82 adet Mauser marka silaha ait dolu fişek, 104 adet AK-47 marka uzun namlulu silaha ait dolu fişek, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve 1 adet 7.65 mm çapında ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör ele geçirildi. 
Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen Kenan Maraşlı, A.O., N.Y. ve A.E. adliyeye sevk edildi.   (İHA)



Anahtar Kelimeler: propagandası yapanlar adliyede