PEKİ YA ÇARŞI VE MAHALLE ESNAFI

PEKİ YA ÇARŞI VE MAHALLE ESNAFI

PEKİ YA ÇARŞI VE MAHALLE ESNAFI

İYİ PARTİLİ İSİM YİNE ESNAFLARIN SESİ OLDU

Kayseri halkının ve kamuoyunun yakından tanıdığı ve her platformda halkın her an yanında olduğunu gösteren Melikgazi Belediyesi Grup Başkan Vekili Adnan Kenanoğlu yine esnafların sesi oldu.

Sayın Adnan Kenanoğlu yapmış olduğu açıklama da Çarşı ve Mahalle Esnaflarının pandemi yasaklarında kapalı olması nedeniyle en çok zarar gören kesim olduğunu dile getirdi.

Kenanoğlu ‘’ÇARŞI Ve Mahallelerdeki Esnaflar Kapalı. Virüs bitince başardınız sizin sayenizde hastalık bitti mi diyeceksiniz. Tam kapanmada zenginsen durumun iyiyse tatile gidebilir oraları hınca hınç doldurabilirsiniz. Marketlere girip omuz omuza kasada sıra bekleyebilirsiniz. Pazara gidebilirsiniz. Bankalara gidip mecburen borcunuzu ödeyeceksiniz (işyerleri açık gelir var nasıl olsa genelgeye rağmen senetler noterler açık olduğu için protesto olsun) Kısaca yaya olarak her yere gidebilirsiniz.

PEKİ YA ÇARŞI VE MAHALLE ESNAFI

İşyerlerine günlük 8-10 müşteri ancak gelen çarşı esnafını ve diğer küçük orta ölçekli iş yerlerini kapatacaksın. Berbere Kuaföre gidemezsin cafeye gidemezsin lokantaya gidemezsin iftar vakti içerde masa sandalye var zorunluluk hâlinde dahi mekânda yiyemezsin paket alıp çimlerde yiyeceksin. Düğün Salonlarına gidemezsin, Nikah salonlarına anne baba ve kardeşleri dahi ricayla alacaksın.

YA ULAŞIM ÇİLESİ

İzin belgesi olanlara işe gitmesi zorunlu olanlara ulaşım çilesi çektireceksin araç bulabilenler kapasite nedeniyle duraklarda saatlerce bekleteceksin. (Kaldırılan dolmuşlar trafiği kilitlemeyecek güzergahlar belirlenerek yeniden hayata geçirilmeli) Bu tedbirlerle 6 günde Kayseri yüz binde 340 seviyesine düştüyse bu cezalı gariban sesini çıkaramayan esnafıma tüm Kayseri olarak siz kapandınız hastalık bitti diye teşekkür etmeliyiz.

BÖYLE DEVAM EDERSE 2023’DE ESNAF BULAMAYIZ

Pandemi dönemi zor günler geçiriyoruz şimdi siyaset zamanı değil diye düşünenler olabilir. Kendileri akşam yastığa başlarını koyduklarında doğru mu yanlış mı söylüyoruz kalplerine sorsunlar. Devler Karteller On-line Satışlar yapan şirketler Krallığını ilân ederler. İşsizliği gelir kaybını toplumdaki Sosyolojik etkilerini düşünmek dahi istemiyorum. Umutsuzluk tükenmektir. Asla umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Türk Milleti sağduyusunu ortaya koyarak vakti gelince demokratik yollarla sandıkta değişimi elbette uygun görecektir.(kurum haberi)



Anahtar Kelimeler: ÇARŞI MAHALLE ESNAFI