Peki biz hangi bilgileri talep ettik sn. başkandan?

Peki biz hangi bilgileri talep ettik sn. başkandan?

Peki biz hangi bilgileri talep ettik sn. başkandan?

Melikgazi İlçe Başkanı Sinan AKTAŞ;

30 ekim tarihinde Melikgazi belediyesine bazı bilgileri talep ettiğimiz 3 adet yazı verdik. 4982 sayılı bilgi edinme kanunu ve 5393 sayılı belediye kanunu çerçevesinde talep ettiğimiz yazılarımıza 30 günlük yasal süresi dolmuş olmasına rağmen halen cevap verilmedi.

Ya ilgili memur arkadaş verdiğimiz yazıyı başkanın önüne götürmedi sümen altında duruyor. Yada sn. başkanı bilgilendirdi ama sn. Başkan cevap vermek istemiyor.

Peki biz hangi bilgileri talep ettik sn. başkandan?

Birinci yazımızda dedik ki Melikgazi belediyemizin şu an itibari ile borcu ne kadardır?

İkinci yazımızda meclis dede kabul edilen 475 milyon tl lik 2021 yılı bütçesinin gelir ve gider kalemleri nelerdir? Nerelerden gelir elde edilecek? Nerelere harcanacak? Diye sorduk.

Üçüncü yazımızda ise yapılmakta olan 80 parkın nerelere yapılmakta ve toplamda ne kadarlık bir maliyeti olacak?

Şu ana kadar borcun ne kadar olduğu konusunda herhangi bir cevap verilmediğine göre biz buradan şunu anlıyoruz. Atalarımızın bir sözü var. “Sukut ikrardan gelirmiş” demek ki Melikgazi belediyesinin o kadar çok borcu var ki cevap daha veremiyorlar.

2021 yılı bütçesi belediye meclisinden geçti. Ancak 571 bin melikgazili hiçbir zaman bu bütçedeki paraların nerelerden geldiğini ve nerelere harcandığını bilmedi. Çünkü vatandaştan topladıkları paraların hesabını hiçbir zaman halka vermediler. Şeffaf ve gönül belediyeciliği sadece lafta maalesef. Mecliste meclis üyelerinin zaten pek bir şeye itiraz ettikleri yok. Sadece gündemi kabul edip geçiyorlar. Sade vatandaşın hiçbir şeyden haberi yok.

Diğer taraftan 300 bin nüfuslu bir Alanya ilçesi nasıl oluyor da 505 milyonluk bir bütçe hazırlarken neredeyse nüfusu 600 bine dayanmış bir Melikgazi Alanyadan 30 milyon daha az bir bütçe hazırlıyor. Burada bir yanlışlık bir eksiklik yok mu?

Son olarak; 80 park yapılıyor. Bu parkların kaça mal olduğunu halkımızın bilmeye hakkı var. Ama herhangi bir vatandaşı çevirin sorun. Bu parklara kaç para harcanıyor, Parkların kenarına cumhuriyet meydanına bilbordlara tanıtımlara ne kadar harcandı kimse bilmiyor.

Takip ettiğim kadarı ile bir yerde sanki 40 trilyon harcanacak gibi bir rakam okumuştum. Eğer bu rakam doğru ise gerçekten çok büyük bir rakam 2021 bütçesinin neredeyse % 10 u.

Çok ciddi bir salgın sürecinden geçiyoruz. Melikgazi belediyesi çok acil olmayan ötelenebilecek harcama kalemlerini en az 1 yıl ötelemeli ve buralara ayrılan paralar işyeri kapanan esnaflarımıza, işsiz kalan işçilerimize, sıkıntı çeken öğrencilerimize, evine ekmek götüremeyen ihtiyaç sahibi insanlarımıza harcanması gerekir ve onların desteklenmesinde kullanılmalıdır.

Netice olarak; Sn. Başkanının mevcut hukuka ve yasalara uyarak kendisinden talep etmiş olduğumuz bu bilgilere cevap vereceğine inanıyoruz.(kurum haberi)

 



Anahtar Kelimeler: hangi bilgileri talep ettik . başkandan?