Pazarcı Esnafı Çaresiz Bırakılamaz

Pazarcı Esnafı Çaresiz Bırakılamaz

İyi Parti Talas Belediye Başkan Adayı Av. Osman Haymana, pazarcı esnafının, vergi ödemeyen, ruhsatı olmayan ve şehir dışından gelenlerin tezgah açtığı sosyete pazarlarından dolayı huzursuzluk yaşadıklarını ve yüksek kiralar ödemek zorunda oldukları için ç

İyi Parti Talas Belediye Başkan Adayı Av. Osman Haymana seçim çalışmalarına Talas Bahçelievler Mahallesindeki semt pazarı esnafı ile alışverişe gelen vatandaşları ziyaret ederek devam etti.

Esnaflar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Av. Osman Haymana´ya esnaf adeta içini döktü. Bir esnaf, ?Fiyatlarımızı söylemeye utanıyoruz. Çünkü vatandaşın alım gücü yok. Her şey ateş pahasına dönüştü. Bittik, yok olduk kurtarın bizi.? Dedi.

Pazara alışverişe gelen vatandaşların eskisi gibi alışveriş yapamadıklarına dikkat çeken Av. Osman Haymana, ?Pazar esnaflarımız başta olmak üzere Talas´ta yaşayan ve alışverişe gelen değerli hemşerilerimizin gerçekten büyük sıkıntılar çektiğini net bir şekilde görüyoruz. Bu bir Türk vatandaşı olarak hepimizi derinden etkilemekte ve üzmekte. Şunu net bir şekilde gözlemledik ki Pazar esnaflarımız fiziki şartlardan, hayat pahalılığından oldukça rahatsız. Özellikle belediyelerin pazarcı esnafından almış olduğu kiraların yüksekliğinden ve ilçelere göre değişiklik arz etmesinden gerçekten rahatsızlar ve huzursuzlar. Talas´ta bir sosyete pazarı var. Bu sosyete pazarında daimi esnaflık yapan diğer pazarcı esnafımız huzursuz olduklarını aleni bir şekilde dile getiriyorlar. Bunun gerekçesi de sosyete pazarında çalışan esnafın neredeyse tamamına yakını Talaslı olmayan, Kayserili olmayan esnaflardan olması, bunlarda bizim insanımız ama bir Suriyeli örneğinde olduğu gibi onlarda bizim insanımız ama kıt kanaatle hayatlarını idame ettirmeye çalışan kendi insanımız, erli ve milli söyleminin tamamen dışına çıkmakta neyin nesidir. Sosyete pazarındaki esnaflar vergi vermiyorlar, hiçbir giderleri olmuyor ama pazardaki bizim kendi esnafımız rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Bu sosyete pazarının çözüme kavuşturulmasını istiyorlar ve kendileri de sosyete pazarlarında satış yapmak istiyorlar. Bu bir mahalli idareler seçim satı mahallindeyiz ama genel siyasetle alakalı özellikle ekonomik krizin 24 Haziran´dan sonra ülkede yaşanan siyasi yanlışlar artık insanlarımız, vatandaşlarımız tarafından net bir şekilde gözlemlenmektedir. İnanın 2 kg sebzeyi almaya zorlanan insanlarımız var. Ekonomik krizden kaynaklı tıkanmanın olduğunu net olarak görüyoruz. Bizlerde nasip olursa inşallah bir değişim olsun istiyoruz. Talas´ımıza ve Talas´ta yaşayan vatandaşlarımıza her konuda destek vereceğiz. Şartlar el verdikçe Talaslıların yaşam alanlarını, standartlarını değiştireceğiz. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun ayrım yapmadan adil bir şekilde yönetim ortaya koyacağımıza söz veriyorum.? İfadelerini kullandı.  (Kurum Bülteni)