PANDEMİ DÖNEMİNDE GAZETECİLİK YAPANLARA MİNNETTARIM

PANDEMİ DÖNEMİNDE GAZETECİLİK YAPANLARA MİNNETTARIM

PANDEMİ DÖNEMİNDE GAZETECİLİK YAPANLARA MİNNETTARIM

PANDEMİ DÖNEMİNDE GAZETECİLİK YAPANLARA MİNNETTARIM

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON)Kayseri başkanı Ali Özcan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederek gazeteciliğin önemini vurguladı.

Ali Özcan, “Pandemi dönemi tüm sektörleri etkiledi. Ancak ilk etkilenen medya sektörü oldu. Bu dönem gazetecilerimiz için başta olmak üzere zor geçti. Böyle bir süreçte ayakta kalarak herkesi bilgilendirmeye devam eden gazetecilerimize minnettarım. Gazetecilik fedakarlık gerektiriyordu bizim gazetecilerimizde bunu yaptı. Doğru haberleri en hızlı ve en güzel şekilde bizlere ulaştırdılar. Bu meslek çok önemli. Bu mesleğin saygınlığının artması gerektiğini düşünüyorum. Umarım hak ettiği değeri bulur” ifadelerini kullandı.

ASKON Kayseri Başkanı Ali Özcan, “Bugünün gündemini okuyabilmenin yolu gazetecilerden geçiyor. Bunu aktaran gazetecilerimize maalesef halen önyargılar var. Gözbebeği konumunda olması gerekirken tepki görür konumdalar. Bu anlamda hak çerçevesi genişlemeli ve basını rahatlatacak adımlar atılmalı. Basın çalışanlarının sadece basın özgürlüğü çerçevesinde değil, iş güvencesinden tutun da, daha birçok hakları bakımından ciddi problemlerle karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Bu durumun giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Böyle bir zaman diliminde çalışmanın hakkını veren gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum ” şeklinde konuştu.(kurum haberi)