ÖYKÜ YARIŞMASI 1.Sİ ODTÜ KOLEJİ’NDEN

ÖYKÜ YARIŞMASI 1.Sİ ODTÜ KOLEJİ’NDEN

“Penceremde Öykü Var” kitabında yer alacaktır

ÖZGÜR PENCERE ÇOCUK VE GENÇ KALEM ÖYKÜ YARIŞMASI 1.Sİ ODTÜ KOLEJİ’NDEN

Öğrencilerin bireysel gelişim özelliklerinin önemsendiği ve kendilerini gerçekleştirme fırsatlarının yaratıldığı ortamlarda, Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, çağdaş yaşamın gerektirdiği bilgi, beceri ve değerlerle donatılmış bireyler olarak yetiştirmek misyonuyla bu yıl eğitimde 21. yılını yaşayan ODTÜ GV Kayseri Okulları, ulusal boyutta düzenlenen “Özgür Pencere Çocuk ve Genç Kalem Öykü Yarışması”ndaTürkiye 1.’si olmuştur.

Özgür Pencere Çocuk Edebiyatı Grubu tarafından bu yıl 16. kez öykülerin kitaplaştırıldığı ulusal boyutta yaygınlaşan, Türkiye’de 1000+ fazla öykünün katıldığı “Çocuk ve Genç Kalem Öykü Yarışması”nın değerlendirilmesi yapılmış ve 5. sınıf öğrencilerinden Esma KOÇAK 5-6. sınıflar arasında Türkiye 1.’si olmuştur. Aynı yarışmada 8. sınıf öğrencilerinden Ela Bade ŞAHİN ve 9. sınıf öğrencilerinden Merve SARIHAN da “Dil Anlatım Özel Ödülü”nü almışlardır. Öyküleri bu yıl basılacak “Penceremde Öykü Var” kitabında yer alacaktır. Kitapların satışından elde edilen gelirle ihtiyacı olan yoksul öğrencilere kırtasiye ve giysi yardımı yapılacaktır.

ODTÜ GV Kayseri Okulları,öğrencilerini geleceğe iyi bir donanımla hazırlamak, onlara etkili ve doğru öğrenme fırsatları sunmak, onları 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler olarak yetiştirmek hedefiyle eğitimde her zaman öncü olmaya devam edecektir.(kurum haberi)



Anahtar Kelimeler: YARIŞMASI . KOLEJİ’