‘OKUL SOKAKTAN GÜVENLİDİR!’

‘OKUL SOKAKTAN GÜVENLİDİR!’

‘OKUL SOKAKTAN GÜVENLİDİR!’

‘OKUL SOKAKTAN GÜVENLİDİR!’
‘’HEP MASKELİYİZ.’’
2020-2021  eğitim ve öğretim döneminde Kayseri’ye eğitim alanında yeni bir soluk getirmek hedefiyle yola çıkan Fen Bilim Kolejinde  8. ve 12. Sınıf öğrencileri telafi dersleri kapsamında  10’ar kişilik  sınıflarda  maskelerini  takarak eğitim alıyor.Okulun görülebilir her yerinde Sağlık  Bakanlığının   belirlediği mesafe ve maske konusunda uyarıların yer aldığı afişler asılı.Fen Bilim Kolejinde öğrenciler,okula girişte ateşleri ölçülerek binaya alınıyor. Kapı girişinde eller dezenfekte ediliyor .Her öğrenci  kendisi  için   belirlenen sıraya oturuyor.Sınıfların pencereleri sürekli açık tutuluyor.Okul, gün sonunda dezenfekte edilerek yeni güne hazırlanıyor.

Fen Bilim Koleji Kurucu Müdürü İbrahim Şenses, yapılan çalışmalarla ilgili şunları anlattı: “Adı Telafi kursu olsa da eğitim-öğretimin başladığı inancıyla hazırlıklarımızı tamamladık.Öğrenci ve personelimizin sağlığı için tüm alanları inceleyip önlemler aldık. Kılavuz hazırlayarak  velimizin bilgi almasını sağladık. Sınıf mevcutlarını azalttık. Sınıf mevcutlarını metrekare hesabı yaparak düzenledik.  Öğrencilerin  gün boyu aynı sınıflarda ders görmelerini sağlayarak, sınıf değişikliği yapılmasını engelledik. Sınıfların her kullanım sonrası havalandırılarak temizlik ve dezenfeksiyonunu sağlıyoruz. Okul binamızın girişleri ve içerisinde uygun yerlere kurallar, sosyal   mesafe,  maske kullanımı, el temizliği ve öğrencilerin hangi koşullarda okula gelmemesi gerektiğini açıklayan bilgilendirme afişleri astık.Okul binasının girişleri ve içerisinde uygun yerlerde el antiseptiği bulunduruyoruz. Öğrencilerimizin  sağlığı bizim için her şeyden öncelikli.
8. ve 12. sınıflar haricindeki diğer kademedeki  öğrencilerimizi de uzaktan online eğitimle destekliyoruz. Öğretmenlerimiz sınıflarda akıllı tahta eşliğinde ders anlatarak öğrencilerimize online sınıf ortamı yaratıyor.Ana derslerin yanında atölye ,ahşap,beden ve müzik dersleriyle  öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmaya çalışıyoruz.Okulumuzun internet altyapıları da bu amaçla güçlendirildi.Sağlığımız için gerekli tedbirleri alarak kavuşmak adına gün sayıyoruz.Bu sebeple ‘Okulumuz sokaktan güvenlidir.’ diyoruz.’’(kurum haberi)



Anahtar Kelimeler: SOKAKTAN GÜVENLİDİR!’