NNYÜ’DE 2020-2021 AKADEMİK YILI AÇILIŞ ETKİNLİĞİ

NNYÜ’DE 2020-2021 AKADEMİK YILI AÇILIŞ ETKİNLİĞİ

NNYÜ’DE 2020-2021 AKADEMİK YILI AÇILIŞ ETKİNLİĞİ

NNYÜ’DE 2020-2021 AKADEMİK YILI AÇILIŞ ETKİNLİĞİ

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde (NNYÜ) 2020 - 2021 Akademik yılı açılış etkinliği düzenlendi.

NNYÜ Rektörlüğü tarafından her yıl yeni eğitim-öğretim yılının açılmasıyla birlikte, öğrencilerin tanışıp kaynaşmalarını sağlamak, Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin Üniversite ortamına ve çevreye uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla kampüs alanında düzenlenen açılış etkinliği bu yıl Covid-19 salgını sebebiyle internet ağı üzerinden online olarak gerçekleştirildi.

Kayseri Yükseköğrenim Yardım Vakfı Yönetim Kurulu ve NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar ile NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney de etkinliğe uzaktan canlı olarak katılarak öğrencilere hitaben birer konuşma yaptılar.

Rektör Güney konuşmasında Üniversitelerini tercih ettikleri ve Üniversitelerinde öğrenim hakkı kazandıkları için ailelerini ve öğrencileri tebrik etti. Pandemiden dolayı hem öğrencilerin hem de ailelerinin sağlığını göz önüne alarak bu dönem uzaktan eğitim yapma kararı aldıklarını belirten Rektör Güney, en kısa sürede Üniversite kampüsünde yüz yüze eğitim yapmayı planladıklarını söyledi.

Rektör Güney, üniversite olarak hedeflerinin dünya standartlarında eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile modern eğitim metotları uygulayarak çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, araştırmacı, girişimci, paylaşımcı, ekip çalışmasında başarılı, küreselleşen dünyada gelişmeleri iyi okuyup anlayabilen, ihtiyaçlara uygun doğru, hızlı ve esnek çözümler üretebilen, sosyal ve kültürel yönü güçlü bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

NNYÜ hakkında da bilgiler veren Rektör Güney, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Üniversitemiz fiziki altyapısı ve donanımıyla gelişmiş, çağdaş eğitim veren özgün bir bilim yuvasıdır. Eğitim alanlarımız günümüzün modern eğitim araç ve gereçleriyle, laboratuvarlarıyla donatılmıştır. Sağlıklı, güvenli, konforlu, temiz bir ortamda beslenme, barınma ve etkin bir şekilde ders çalışma imkânı sizlere sunulmuştur.”

Kayseri Yükseköğrenim Yardım Vakfı Yönetim Kurulu ve NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar ise 2020-2021 Akademik yılı açılış konuşmasında pandemi sebebiyle sıkıntılı bir dönemden geçtiğimizi hatırlatarak, “2020-2021 Akademik yılına online olarak başlıyoruz. Gönül isterdi ki Üniversitemiz sizlerle daha neşeli daha canlı eğitimini yapabilsin. Biz online yapmayı düşündük. Çünkü, dünyada sıhhatten daha önemli bir şey yok. Sizlerin bir nefes sıhhatinizin bizim için önemi çok büyük. Online eğitimde Üniversite olarak Türkiye’de bu işi en iyi yapanların içinde olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Özhamurkar şunları söyledi: “Her biriniz kendi dalınıza göre iş yeri açabilir, fabrikalar kurabilir, kar edebilirsiniz, zarar edebilirsiniz. Bunların hepsinin telafisi mevcut. Telafisi mümkün olmayan bir tek şey var. Burada sene kaybetmemeye dikkat edin.

Biz çocukluğumuzda sokağa çıkıp oyun oynayacağımız zaman büyükannelerimiz “Oğlum oyuna başlarken ben kimdenim demeyin, kim benden diyeceksiniz” derdi. Önder olmak, başı çekmek, lider olmak. Bu hayatınızda size çok şey kazandıracaktır. Hayatta hedefiniz zirve olmalı.”

Vakıf çalışmaları ve Üniversitenin kuruluş aşamaları hakkında da bilgiler veren NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, “Nuh Naci Yazgan Üniversitesi kar amacı güden bir Üniversite değildir. Kayseri hayırseverler şehridir. Üniversite kampüsünü ziyaret ederseniz göreceksiniz her binanın üstünde bir hayırseverin adı vardır” diye konuştu.

2020-2021 Akademik yılının üniversiteye, şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunan Özhamurkar ve Güney’in konuşmalarından sonra, bu yıl NNYÜ bünyesine katılan öğrencilere Üniversitenin eğitim-öğretimi, öğrenci kulüpleri, mevzuatı, Erasmus, uzaktan eğitim, bilgi-işlem imkânları hususunda canlı bağlantılarla bilgiler verildi.(kurum haberi)



Anahtar Kelimeler: - AKADEMİK AÇILIŞ ETKİNLİĞİ