NNYÜ´DE MATEMATİK OLİMPİYATI SINAVI YAPILDI

NNYÜ´DE MATEMATİK OLİMPİYATI SINAVI YAPILDI

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaöğretim kurumlarında eğitim-öğretim gören 7 ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik ?Matematik Olimpiyatı Sınavı? Nuh Nazi Yazgan Üniversitesi´nin (NNYÜ) ev sahipliğinde yapıldı.

Osman Ulubaş Kayseri Fen Lisesi tarafından düzenlenen Matematik Olimpiyatı Sınavı, NNYÜ Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesinin dersliklerinde gerçekleştirildi. Ortaöğretim kurumlarında eğitim-öğretime devam eden öğrencilere matematiği sevdirmek ve teşvik ederek gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen sınava, Kayseri´de matematik zekası yüksek yaklaşık 2210 öğrenci katıldı.

Matematik Olimpiyatı Sınavının eksiksiz bir şekilde tamamlandığını belirten Osman Ulubaş Kayseri Fen Lisesi Okul Müdürü İsmail Kaya, sınavın uygulanmasında her türlü kolaylığı sağlayan ve Üniversitenin fakülte binalarını bu sınav için kullanıma açan Rektör Prof. Dr. Kerim Güney´e teşekkür etti.  (Kurum Bülteni)