NNYÜ´DE ANLAMLI ETKİNLİK

NNYÜ´DE ANLAMLI ETKİNLİK

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü nedeniyle geliri Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Y

NNYÜ Kampüsü tören alanında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan etkinliklere Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, Şehit Polis Osman Börklüoğlu´nun eşi Özge Börklüoğlu, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı. Yılmaz Üçkan etkinlik açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu vatan için zor bedeller ödenerek bu günlere gelindiğini belirterek, ?Ama her şehit bedenini bu vatana feda ederken gelecek nesilleri düşünerek hareket etmiştir. Sizlerin geleceği, yarınlarımız için bunu yaptılar.? dedi. Şehit eşi Özge Börklüoğlu ise gençleri şehitlerin anısını her daim yaşatmaya çağırdı. Etkinliklerin koordinasyonunu üstlenen Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi H. Serkan Akıllı, bir başkası çocuğuna, ailesine, sevdiklerine kavuşsun diye kendi hayatını feda eden şehitlerimizin, tarih kitabını kanlarıyla yazan kahramanlar olduğunu söyledi.

Konuşmalardan sonra öğrencilerin ve öğretim üyelerinin bağış karşılığı katıldıkları kampüs koşusu düzenlendi. Yağmura rağmen gerçekleştirilen koşuda ilk üç dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi. Etkinlik kapsamında ayrıca İİBF´de kermes düzenlendi, Kızılay´a kan bağışında bulunuldu. Kampüs koşusu ve kermesten elde edilen gelir Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği´ne bağışlandı. (Kurum  Bülteni)



Anahtar Kelimeler: NNYÜ ANLAMLI ETKİNLİK