NİHAYET AÇILIYOR

NİHAYET AÇILIYOR

Açılışı yılan hikayesine dönen ve bir çok kesim tarafından eleştirilerin odak noktası haline gelen Kayseri Kalesi nihayet açılıyor. Kayseri Kalesi´nde bir süredir devam eden restorasyon ve inşaat çalışmaları tamamlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 28 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek programla Kayseri Kalesi´nde yapılan çalışmaları tanıtacak. Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi´nin resmi açılışını ise Ekim ayında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapacak. 
MÜZE KENT´E YAKIŞAN YATIRIM 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri´nin taşıdığı değerlerle adeta müze kent konumunda bulunduğunu ve Cumhuriyet Meydanı´nda beş medeniyetin izlerinin görülebildiğini söyledi. Kayseri Kalesi´nin en önemli tarihi değerlerden birisi olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, bu önemli değerin artık şehrimize müze ve kültür sanat merkezi olarak hizmet vereceğini belirtti. 
Kayseri Kalesi´nde başta restorasyon olmak üzere çok önemli ve titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, ?Tarihi Kayseri Kalesi´nin kültür sanat merkezi haline getirilmesi için çalışmalarımızı tamamladık. Arkeoloji Müzemiz kale içindeki yeni ve modern müze alanına taşındı. Artık Kültepe´de çıkarılan önemli eserlerimiz Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi yerine Kayseri Kalesi´nde sergilenebilecek. Kayseri Kalesi´nin içerisinde bodrum ve asma katlarında yapılan Arkeoloji Müzesi´nin yanı sıra kütüphane, konferans salonu, kültür-sanat faaliyetlerinin yapılacağı sosyal alanlar, sanatçılar sokağı, sanat galerileri, açık oturma alanları, kafeler ve seyir alanları bulunacak. Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi´ni 28 Eylül Cumartesi günü düzenleyeceğimiz programla tanıtacağız. Kalemizin resmi açılışını ise Ekim ayında şehrimize teşrif edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapacak? dedi.  (İHA)



Anahtar Kelimeler: NİHAYET AÇILIYOR