Muhtarlarımıza yapılan bu baskılar kabul edilemez

Muhtarlarımıza yapılan bu baskılar kabul edilemez

Muhtarlarımıza yapılan bu baskılar kabul edilemez

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ATAŞ, MUHTARLARA BASKI İDDİALARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI 

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ, MUHTARLARA SAHİP ÇIKTI 

-KAYSERİ’DE MUHTARLARA AKP’YE ZORLA ÜYE OLUN VE PARTİYE ÜYE YAPIN DENİLDİĞİ İDDİALARI VAR 

-VATANDAŞI ÜYE YAPMAZSANIZ HİZMET ALAMAZSINIZ TEHDİTLERİ DOĞRU MU? 

-MUHTARLARIMIZA YAPILAN BU BASKILAR KABUL EDİLEMEZ 

-MUHTARLARI BASKI ALTINA ALMAK, MİLLÎ İRADEYE BASKI YAPMAKTIR 

-İKTİDAR, PARTİ DEVLETİ OLMA YOLUNDA BİR ÖRNEĞİ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERMİŞTİR 

-BASKILARA BOYUN EĞMEYEN DEĞERLİ MUHTARLARIMIZIN HER ZAMAN, HER KOŞUL VE ŞARTLAR ALTINDA YANLARINDAYIZ 

  

İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri’de Muhtarlara yapıldığı belirtilen baskı iddialarını Meclis gündemine taşıdı. “Kayseri’de AKP yöneticilerinin tek gayesi hizmet olan bağımsız ve tarafsız muhtarlarımıza AKP’ye üye olmaları, vatandaşı da üye yapmaları yoksa hizmet alamayacakları yönünde baskı yaptıkları iddia edilmektedir" diyen Ataş, "Muhtarlarımıza yapılan bu baskılar kabul edilemez. Muhtarları baskı altına almak, millî iradeye baskı yapmaktır. İktidar, parti devleti olma yolunda bir örneği daha gözler önüne sermiştir” dedi. 

  

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Muhtarların yaşadığı sıkıntılara değinen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, kentte yaşanan bazı durumların ve ortaya atılan iddiaların​ kabul edilemez olduğunu belirtti. 

“AKP’YE ZORLA ÜYE OLUN VE ÜYE KAZANDIRIN”  İDDİASI 

Muhtarlara AKP’li yöneticiler tarafından partiye üye olmaları ve bunun yanında üye kazandırmaları yönünde baskılar yapıldığının konuşulduğunu kaydeden Milletvekili Dursun Ataş, iktidar tarafından Muhtarlara yapılan bu baskıların kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.  

MUHTARLARI BASKI ALTINA ALMAK, MİLLÎ İRADEYE BASKI YAPMAKTIR. 

Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’teki konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Muhtarlar, demokrasinin temel taşı, mahalli idarelerin vazgeçilmez bir parçası, millet iradesinin devletle buluşma noktasıdır. Muhtarlar, tüm vatandaşlarımızın ayrım yapmadan en zor günlerinde en yakınında olan, onların bütün acılarını, sevinçlerini paylaşan kardeşlerimizdir. Kayseri’de AKP il ve ilçe yöneticilerinin tek gayesi hizmet olan bağımsız ve tarafsız muhtarlarımıza AKP’ye üye olmaları, vatandaşı da üye yapmaları yoksa hizmet alamayacakları yönünde baskı yaptıkları iddia edilmektedir. Muhtarlarımıza yapılan bu baskılar kabul edilemez. Muhtarları baskı altına almak, millî iradeye baskı yapmaktır. İktidar, parti devleti olma yolunda bir örneği daha gözler önüne sermiştir. AKP yöneticileri bu baskılardan vazgeçmelidir. Baskılara boyun eğmeyen değerli muhtarlarımızın her zaman, her koşul ve şartlar altında yanlarındayız. (kurum haberi)