Mimar Sinan´ın zihniyet dünyası

Mimar Sinan´ın zihniyet dünyası

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM) şehir ve şehrin çıkardığı değerlerin daha iyi anlaşılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. BÜSAM tarafından bu kapsamda Kayseri´nin yetiştirdiği en önemli isimlerden Mimar Sin

?Mimar Sinan´ın Zihniyet Dünyası? konulu konferans Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. Konferans Salonu´nda yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM) tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak tarihsel dilbilimiyle ilgili araştırmaları olan Prof. Dr. Hayati Develi katıldı. 
?Mimar Sinan´ın Anıları? adıyla da kitabı bulunan Prof. Dr. Develi, Mimar Sinan gibi önemli bir mimarın, okunması ve anlaşılmasının önemini vurgulayarak bu anlamda yapılan çalışmaları çok önemli bulduğunu belirtti. Konuşmasında Mimar Sinan´ın iki eseri bulunduğunu ifade eden Hayati Develi, kendisinin de kitaplaştırdığı eserlerden yola çıkarak Mimar Sinan´ı anlattı. Develi, Mimar Sinan´ın en iyi kendi eserlerinden yola çıkılarak anlaşılabileceğini kaydetti.  (İHA)



Anahtar Kelimeler: Mimar Sinan zihniyet dünyası