?Mimar Sinan bu toprakların evladıdır?

?Mimar Sinan bu toprakların evladıdır?

Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Mimar Sinan´ı Anma Etkinliklerine katılan Prof. Dr. Suphi Saatçi, Mimar Sinan´ın Rum veya Ermeni olduğuna dair iddialara, ?Mimar Sinan bu toprakların evladıdır? şeklinde yanıt verdi.

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri´nin en önemli değerlerinden olan Mimar Sinan´ı tanıtmak için anma gezisi gerçekleştirdi. Ağırnas´taki geziye katılan Araştırmacı Yazar Prof. Dr. Suphi Saatçi, Mimar Sinan´ın yaşamı ve mimarlığı hakkında bilgiler verdi.
Mimar Sinan ile ilgili kitapları bulunan Prof. Dr. Saatçi, gezi süresince Sinan´ı anlattı ve kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Prof. Dr. Saatçi, Mimar Sinan´ın etnik kökenine ilişkin söylentilerin olduğunun belirtilmesi üzerine şöyle konuştu:
?Zaman zaman Sinan´ın Rum ya da Ermeni olduğuna dair iddialara oluyor. Oysa, Sinan´ın döneminde Anadolu´dan devşirme işlemi yapılmaya başlandı. Dolayısıyla Sinan bu toprakların evladıdır. Bununla birlikte Almanların Ünlü Sanat Tarihçisi, ?Mimar Sinan´ın etnik kökeninin araştırılması bizi bir yere götürmez eserlerine bakın´ demiştir.?
Prof. Dr. Suphi Saatçi, gezi süresince Mimar Sinan´ın ne denli önemli bir mimar olduğunu belirtti ve yaptığı eserlerden örnekler sundu.  (İHA)