Tarih: 21.04.2017 11:41

?Milli Güç Çalıştayı? Başladı

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Ommer Otel´de gerçekleştirilen çalıştaya; Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Alt Sistemler Daire Başkanı Ata Şenlikci, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Teknoloji Yönetim Daire Başkanı Abdulmuttalip Dürer, , Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Mahmut Doğan, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı´nın yanı sıra çok sayıda firma yetkilisi ve akademisyen katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Savunma Sanayi Müsteşarlığı Alt Sistemler Daire Başkanı Ata Şenlikci, çalıştayı gerçekleştirmekteki amaçlarının, güç grubu ve havacılık motoru alanında çalışan ana yüklenicileri, alt yüklenicilerle buluşturmak ve potansiyel işbirliği alanlarını belirlemek olduğunu söyledi.

Şenlikci, ?Türkiye çapında yerli firmaların desteği ile projelerimizin yerlilik oranını en üst seviyeye getirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda firmalara kendilerini tanıtma imkânı sunuldu ve 200´den fazla birebir görüşme ile konular detaylı bir şekilde incelendi. Maksimum seviyede yerlilik oranı ile gerçekleştirilecek olan Milli Güç Grubu ve havacılık motoru ile ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlanacaktır. Ayrıca, ülkemizin güç grubu ve havacılık motoru konusundaki dışa bağımlılığı ortadan kaldırılarak, istiklal ve istikbalimiz perçinlenmiş olacaktır. Bütün katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür ederim? dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında bilginin en önemli kaynağının üniversiteler olduğunu ifade etti.

Rektör Güven, ?Savunma Sanayii Müsteşarlığı açısından öncelikli projeler arasında yer alan yüksek güçte, milli motor konusunun Kayseri´de ele alınıp ülke genelindeki firmalar ile şehrimizdeki firmaların da bu sürece dâhil olmasından dolayı son derece memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Şehrimizde kurulu bulunan 2. Ana Bakım Merkez Komutanlığı, bugüne kadar birçok zırhlı aracın bakım ve modernizasyon projesini başarıyla icra etmiştir. Bu merkezin Milli Güç Grubu geliştirilmesi projesine de büyük katkılar sunacağını düşünüyorum. Bilgi tabanlı ekonomiye geçiş yapan ülkelerde görülmektedir ki; bilginin en önemli üretim kaynağı üniversitelerdir. Üniversite bünyelerindeki fakülteler, enstitüler, araştırma merkezleri, teknoparklar, kuluçka merkezleri ile hizmet verdikleri şehirlerdeki sanayi sektörüne önemli katkılar sunmaktadırlar. Sanayileşmiş, bilgi ekonomisine geçiş yapmış veya geçme aşamasında olan ülkeler, üniversite sanayi işbirliğinin en iyi işlediği ülkelerdir. Bu noktada üniversitelerdeki teknoparklar, teknoloji transfer ofisleri ve araştırma merkezlerinin yaptığı çalışmalar oldukça önemlidir? diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi olarak, bölgenin en büyük, Türkiye´nin en iyi 5. Teknoparkı olan Erciyes Teknopark´ın ana ortağı ve yöneticisi olduklarını kaydeden Rektör Güven, ?Erciyes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi yönetici şirketi olarak görev yapan Erciyes Teknopark, Kayseri´deki geleneksel girişimciliği teknolojik tabanlı girişimciliğe dönüştürmek amacı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bulunduğu bölgenin lideri konumunda olan Erciyes Teknopark, beş ayrı binada, yaklaşık 252 bin metre kare açık ve 30 bin 500 metre kare kapalı alan ile nitelikli hizmetler sunmaktadır. Katma değeri yüksek, ülkenin gelişim vizyonuna hizmet eden, ihracat potansiyeli bulunan, inovatif yaklaşımlar içeren ürünlerin geliştirildiği Erciyes Teknopark ´ta bugün itibari ile 195 işletme ve kuluçka firması Ar-Ge çalışmalarını sürdürmektedir. Erciyes Teknopark´a bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi ise bugün 60´dan fazla üniversite-sanayi işbirliği projesini yürütmektedir? diye konuştu.

Konuşmaların ardından çalıştayı düzenlenmesinde emeği geçenlere Rektör Güven tarafından plaket takdim edildi, ardından sunumlar ile çalıştay devam etti.

Çalıştay, 21 Nisan 2017 Cuma günü sora erecek.  (Kurum  Bülteni)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —