MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZHASEKİ´Yİ YALANLADI

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZHASEKİ´Yİ YALANLADI

Milli Eğitim Bakanlığı, ?21 yıllık belediye başkanlığım döneminde 10´dan fazla kaçak imam hatip yatırdım? diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin sözlerini yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık´ın Özhaseki´nin açıklamasıyla ilgili yazılı soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ?Kayseri Valiliğince konuya ilişkin olarak; 1994-2015 yılları arasında İl´de hayırseverler tarafından 314 okul yaptırıldığı, bu okulların 11´inin imam hatip olarak açıldığı, aynı yıllar arasında kaçak olarak yapılan imam hatip okulunun bulunmadığı belirtilmektedir? denildi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin ?21 yıllık belediye başkanlığım döneminde 10´dan fazla kaçak imam hatip yaptırdım? sözlerinin takipçisi oldu. Arık, konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Arık, Hayırseverliği ile tanınan Kayserimiz Milli Eğitim Bakanlığı´nın önemli bir paydaşı durumundadır. Kayseri´de birçok okul hayırseverler tarafından yaptırılarak, Milli Eğitim Bakanlığı´na devredilmiştir. Bu bağlamda; 1-) Kayseri´de 1994-2015 yılları arasında Hayırseverler tarafından kaç tane okul yaptırılarak, Milli Eğitim Bakanlığı´na devredilmiştir. 2-) Kayseri´de 1994-2015 yılları arasında Hayırseverler tarafından yaptırılan İmam Hatip okullarının sayısı ne kadardır? 3-) Kayseri´de 1994-2015 yılları arasında kaçak olarak yapılan imam hatip okulu var mıdır? Varsa bu okullara okul idarecileri, öğretmenler nasıl ve kimler tarafından atanmıştır? Bu okullara öğrenci kayıtları nasıl yapılmıştır? 4-) Milli Eğitim Bakanlığı ve Valiliklerin bilgisi dışında okul açmak mümkün müdür? Türkiye genelinde ve Kayseri´de bu şekilde açılmış bir okul var mıdır? ? diye sormuştu. Arık´ın soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise verdiği yanıtla Özhaseki´nin açıklamalarının gerçek dışı olduğunu ortaya koydu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; ?Kayseri Valiliğince konuya ilişkin olarak; 1994-2015 yılları arasında İl´de hayırseverler tarafından 314 okul yaptırıldığı, bu okulların 11´inin imam hatip olarak açıldığı, aynı yıllar arasında kaçak olarak yapılan imam hatip okulunun bulunmadığı belirtilmektedir? denildi. (İHA)