“MİLLETİN ÇOCUĞU İŞSİZ BUNLARIN UMURUNDA MI?

“MİLLETİN ÇOCUĞU İŞSİZ BUNLARIN UMURUNDA MI?

“MİLLETİN ÇOCUĞU İŞSİZ BUNLARIN UMURUNDA MI?

KİŞİYE GÖRE DAİRE BAŞKANLIĞI KURULDUĞUNU BELİRTEN CHP KAYSERİ MİLLETVKİLİ ARIK’TAN TEPKİ:

“MİLLETİN ÇOCUĞU İŞSİZ BUNLARIN UMURUNDA MI?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili Sayıştay Raporu’nda yer verilen bulguları değerlendiren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, borçsuz belediye yalanının Sayıştay raporları ile birlikte bir kez daha tescillendiğini söylendi. Atamalarla ilgili bulguların dikkat çekici olduğunu ifade eden Arık, “Millet aç, milletin çocuğu işsiz. Ama bunların umurunda mı? Bunlar yandaşlarına daire başkanlığı uydurup, haksız hukuksuz bir şekilde birilerinin cebini doldurmanın peşindeler” diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Sayıştay’ın Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2019 yılı raporunun, Kayseri Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin yalanlarını tescil ettiğini belirtti. Sayıştay Raporu’nda Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılında 546.202.509,99 TL kısa vadeli borç ve 691.562.232.92 TL uzun vadeli borç olmak üzere toplam 1.237.764.742,91 TL borcunun bulunduğunu açıkladığını belirten Arık, “Yıllardır AK Partili Belediye Başkanları övünerek Kayseri’nin borçsuz belediye olduğunu söylediler. Çünkü onların ilham kaynağı Hitlerin Propaganda Bakanı Joseph Goebbels… Onlar inandırana kadar yalan söylerler. Şimdi çıkıp yine yalan söyleyecekler ama gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir alışkanlığı var. Ve bir bir yalanları ortaya çıkıyor. Sayıştay Raporu net bir şekilde ortaya koyuyor ki, merkezi hükümet gibi yerel AK Parti belediyeleri de faize çalışıyor” dedi.

LİYAKAT DEĞİL SADAKAT ARIYORLAR!

AK Parti’nin yandaş politikaları yüzünden devlet mekanizmasının yerle bir edildiğini belirten Arık, AK Parti’nin liyakati yok eden anlayışının Sayıştay raporu ile belgelendiğini ifade etti. Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Yandaşları KPSS’de başarılı olamayınca mülakat denen torpil sistemini devreye sokan AK Parti, belediyelerde de aynı anlayışı sergilemektedir. Sınav yapıp işi ehline vermek yerine sınavsız olarak yandaşlara makam, mevki dağıtmaktalar. Hızlarını alamamışlar yandaşlara katmerli maaş verebilmek için daire başkanlıkları uydurmuşlar. Uydurmuşlar diyorum çünkü Sayıştay kanuna aykırı olarak daire başkanlığı kurulduğunu ve bu kapsamda maaş ödemesi yapıldığını da raporlamış.

Denetim raporunda ayrıca, ‘Müfettiş olmayan veya mesleğe yarışma sınavıyla girmeyen ve idari görevlerde bulunan kişilerin müfettiş kadrosuna atandığı görülmüştür. Bu bilgiler ışığında söz konusu kişilerin müfettişlik sınavına girmeden ve daha önce kazandığı müfettişlik unvanı olmadan naklen belediye müfettişliğine atanması mümkün değildir’ diyor. Ama Kayseri Büyükşehir Belediyesi için bu sorun değil. Çünkü kirli işleri denetlemek için kirli atamalar gerekir. Yapılan pisliklerin üstünü örtmek için liyakatli insanların değil, emir erlerinin müfettiş olması, onların yapılan işleri denetlemesi gerekiyor. Yazık, gerçekten çok yazık. Millet aç, milletin çocuğu işsiz. Ama bunların umurunda mı? Bunlar yandaşlarına daire başkanlığı uydurup, haksız hukuksuz bir şekilde birilerinin cebini doldurmanın peşindeler… Millete kuru ekmeği çok görenler, yandaşlarına haksız, hukuksuz bir şekilde makam, mevki dağıtıp, haksız, hukuksuz bir şekilde maaş ödemesi yapıyor.”(kurum haberi)