Melikgazi İlçe Başkanı, Sinan AKTAŞ'tan tepki

Melikgazi İlçe Başkanı, Sinan AKTAŞ

bütçedeki paranın bu sokakların asfaltına verilmesi doğrumu oldu

Melikgazi İlçe Başkanı, Sinan AKTAŞ ;

Melikgazi belediyesi birkaç gündür Eskişehir bağları bölgesinde Selçuklu,Osmanlı ve Danişmentgazi mahallelerinde 6 sokakta asfalt yenileme çalışması yapıyor. Tabii asfalt yenilemek gerekiyorsa yapılmalı Ancak yenilenen sokakların önceki asfalt durumuna baktığımızda içinde geçtiğimiz şu salgın döneminde bütçedeki paranın bu sokakların asfaltına verilmesi doğrumu oldu. Açıkcası doğru olmadı çünkü asfaltlar kullanılabilir durumda idi.

Asıl önemli olan konu ise özellikle bu bölgedeki insanlarımızın evinin önündeki asfaltın yenilenmesinden önce yapılması gerekenler var. Bunlardan birincisi bölgedeki bir çok kardeşimiz ya işsiz yada çalıştığı iş yeri tarafından ücretli veya ücretsiz izne gönderilmiş. Yani en öncelikli ihtiyacı maddi destek ve bununla beraber gıda desteği. Bütçede para var ise eğer asfalt yerine bu tarz ihtiyaçların karşılanması için kullanılması daha doğru olur.

Melikgazi belediyesi TARIM AŞ ismiyle bir iştirak kursa şehrimizdeki ekilmeyen arazileri ekse,buralarda bölgemizin ihtiyacı olan tarımsal ürünleri üretse ve işsiz insanlarımızada istihdam etse. Hatta üretilen bu ürünleri kullanarak farklı tesislerde farklı ürünlere dönüştürse ekstra bir istihdam daha oluşturulmuş olurki buda bölge insanımızın işsizliğinin çözümünde adeta bir cansuyu olur.

Buna ilaveten bölgenin daha başka ihtiyaçları var. Mesela bu bölgede sadece bir tane sağlık ocağı var ve yeterli değil. Şu salgın döneminde bile oldukça yoğun. Sağlık ocağının büyütülmesi ve yenilenmesi gerekiyor. Hatta bu bölge 100 binin üzerinde bir nüfusa sahip ve bir vilayet kadar büyük. Bu nedenle 1 değil en az 3 sağlık ocağı yapılması gerekiyor. Yada mümkünse bir hastane. Diğer taraftan sağlık ocağı saat 17.00 da kapanıyor. Bu saatten sonra iğne yaptırmak veya acil ilaç yazdırmak gerekse şehir hastanesine gitmek zorundasınız ki buda tam bir zulüm. Bu nedenli saat 17.00 den sabah 08.00 a kadar sağlık ocağında 1 doktor ve hemşirenin nöbetçi kalması ihtiyacı var. Nöbetçi doktor ve hemşire uygulaması aslında şehre uzak tüm sağlık ocakları için bir gereklilik.

Bir diğer ihtyaç ise ptt şubesi personelinin yetersizliği. Sadece 2 personel var ve her gün ciddi kalabalık oluyor. Bu nedenle ptt şubesi personelinin artırılması gerekiyor.

Ayrıca su,elektrik,doğalgaz gibi fatura ödeme noktası yok. Ödeme için şehir merkezine inmek zorundasınız. Bölgeye en az 3 tane fatura ödeme noktası konması şart.

Buna ilaveten 1 adet bilet dolum gişesi var ve buda yetersiz. İlave 3 adet bilet dolum istasyonu konması gerekiyor.

Bir diğer ihtiyaç ise insanların para ve maaş çekmek için ATM ihtiyacı. Şu an 2 yada 3 tane ATM bölge için oldukça yetersiz. Hemen her bankanın ATM sinin konması ve sayısının artırılması zarureti var.

Tüm bu sıkıntılar ve ihtiyaçlar yıllardır beklerken ve kangren haline gelmişken. Bunlarla uğraşıp çözüm üretmek yerine Sn başkanın sadece birkaç sokağın asfaltının yenilenme çalışmasını yapması makyaj ve göz boyamaktan başka bir şey değildir.(kurum haberi)



Anahtar Kelimeler: Melikgazi Başkanı  Sinan AKTAŞ' tepki