Melikgazi İlçe Başkanı Sinan AKTAŞ ; 25 milyon tl içinde neler var

Melikgazi İlçe Başkanı Sinan AKTAŞ ; 25 milyon tl içinde neler var

Melikgazi İlçe Başkanı Sinan AKTAŞ ;

Melikgazi belediye başkanı sn. Palancıoğlu Melikgaziden 25 milyon tl lik büyük yatırım diye günlerdir basın ve medya yoluyla hem duyuru yapıyor hemde imza törenleri düzenliyor. Peki bu 25 milyon tl içinde neler var.

Bazı mahallelere Sağlık ocağı

Fen Lisesi

Anaokulu

Camii ve Kuran Kursu

Eğitim Merkezi

Peki tüm bunları Melikgazi belediyesi kendi bütçesinden mi yapıyor? Hayır. Bu saydıklarımızın tamamını Kayserimizin hayırseverleri yaptırmaktadır. Bir hayırseverimiz bu gibi bir talep ile belediyeye geldiğinde belediyenin hayır demesi mümkün değil. Meclisten geçirip onaylayıp hayırseverimizin işini kolaylaştırmak zaten vazifesidir.

Allah Kayserimizdeki tüm hayırseverlerimizden razı olsun. Onların eksikliğini vermesin. Yapmış oldukları hayırları kabul etsin.

Melikgazi belediyemizde Büyükşehir belediyemizde öyle anlaşılıyorki hayırseverlerimiz olmasa bu ve benzeri büyük projeleri belediye bütçesinden yapmaları hiç mümkün olmayacak. Çünkü katıldığı bir tv programında sunucu Büyükşehir belediye başkanı sn. Memduh büyükkılıç beye sordu. Sn. Başkan ildem bölgesine 300 yataklı bir hastane projesi vardı. Yeri her şeyi hazırdı ne oldu?

Sn. Büyükkılıç ise “Bir hayır sever arıyoruz. Bulunca yapacağız inşallah” diye cevap vermişti. Yani dememiz o ki hayırsever olmadan belediyelerimiz kendi bütçesinden büyük projeler yapamıyor.

Ne yapıyorlar peki? Sn Palancıoğlu zaten her gün bir yerden canlı yayın yapıyor ve ne yaptığını görüyoruz. Asfalt yapma,temizlik,çim biçme,sinema gösterisi,hafriyat taşıma,çiçek böcek vs.

Bir ara kazancılarla ilgili bir proje gündeme gelmişti. Bir resim görmüştük. Bir restorasyon işi. Ancak o resimle kaldı hala ne bir ses var nede bir çivi çakıldı. Esasen kazancılar projesi lokal bir proje böyle bir çalışma kazancılar ölçeğinde değil dış kale surlarının içini tamamen kapsayacak şekilde yapılması gerekir. Ama varsın olsun sadece kazancılarda olsa yapılması iyidir dedik ama oda öylece kaldı gitti. Bir ses yok.

Büyükşehir belediyesinin 1,3 katirilyon,Melikgazi belediyesinin 450 trilyon bütçesi var bu bütçeyi nerelere harcıyorlar açıkçası çok merak ediyoruz. Elle tutulur büyük bir proje şu ana kadar göremedik çünkü.

Tüm bu manzaraya bakarak diyoruzki. Madem her iş hayırseverler ile yürüyor. O halde seçim yapmaya ne gerek var.

En çok hayır yapan hayır severimizi Büyükşehir belediye başkanı,Sonrakini Melikgazi belediye başkanı diğer hayır severlerimizi de meclis üyesi yapalım olsun bitsin. Hiç olmazsa belki o zaman Kayserimize büyük projeler yapma imkanı olur.