Mavi Marmara´nın 7. yıl dönümü

Mavi Marmara´nın 7. yıl dönümü

Gazze´ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının 7. yıl dönümünde açıklama yapan Mavi Marmara Katılımcısı Ali Yunusoğlu, ?Bizlerin temel şartlarından biri hala gerçekleşmiş değildir. O da katillerin hak ettiği cezayı almalarıdır? de

Gazze´ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin gerçekleştirdiği ve 10 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği saldırının üzerinden 7 yıl geçti. Saldırının 7. yıl dönümünde İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kayseri Şubesi´nde bir basın açıklaması düzenlendi. Mavi Marmara Katılımcısı Ali Yunusoğlu yaptığı açıklamada, İsrail´e karşı uluslararası alanda yükseltilmiş olan hukuki ve insani mücadelenin daha da kararlılıkla sürdüğünü dile getirerek, ?Filistin´e uygulanan haksız ablukayı kırarak, ihtiyaç duyulan yardımları mazlumlara ulaştırmak üzere yola çıkan özgürlük filosuna karşı uluslararası sularda girişilen terörist saldırı üzerinden 7 yıl geçti. Dünyanın 35 farklı ülkesinden 700 gönüllünün katıldığı küresel vicdanın sesine karşı İsrail´in giriştiği bu korsanlık nedeniyle 10 kardeşimiz şehit olurken 50´den fazlası da yaralanmıştı. Aradan geçen zamana rağmen Mavi Marmara dünya gündeminden hiç düşmediği gibi mağdurların yürüttüğü hukuki mücadele önümüzdeki dönemde de gündemde kalacağını göstermiştir. Batının bugüne kadar savunmuş olduğu ne kadar değer varsa hepsini yerle bir etmiş olan İsrail´e karşı uluslar arası alanda yükseltilmiş olan hukuki ve insani mücadele daha bir kararlılıkla sürmektedir. Bu bir Türkiye-İsrail sorunu olmadığı gibi sadece Filistinlilerin de bir meselesi değildir. Tüm dünyanın vicdan sahibi insanları ile Siyonist işgalciler arasındaki bir varoluş mücadelesidir. Mavi Marmara´nın misyonunu ısrarla daraltmaya çalışan ve onu iki taraf arasındaki siyasi bir çekişmeye indirgeyen tüm yaklaşımların yanlış olduğunu özellikle vurguluyoruz. Yedinci yılında Mavi Marmara bize bir kez daha ezilen Filistin halkının davasını, Kudüs´ün mahzun konumunu ve hepsinden önemlisi Ortadoğu´daki Siyonist işgalin çirkinliğini daha gür bir sesle haykırmaktadır? dedi.
Mavi Marmara katliamının dünyanın pek çok yerinde anıldığını kaydeden Yunusoğlu, ?Mavi Marmara bir yardım misyonu idi, sivildi, evrenseldi, meşru idi. Filistin halkının yanında, işgalcinin karşısında idi. Kudüs´ün kurtuluşuna yürüyen kutlu yürüyüşte bir basamak idi ve hepsinden önemlisi şahitti. Bundan dolayıdır ki Mavi Marmara katliamının bu yıl dönümünde sadece Türkiye´de değil başta Gazze olmak üzere dünyanın pek çok yerinde aynı coşku ile anılmaktadır. Katliamdan bu yana geçen bazı olumlu gelişmelere rağmen hayatını kaybetmiş kardeşlerimizin katillerinin hala serbest olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Dolayısı ile Türkiye halkı ve mağdurlar olarak bizlerin temel şartlarından biri hala gerçekleşmiş değildir. O da katillerin hak ettiği cezayı almalarıdır. Şu asla unutulmamalıdır ki Mavi Marmara aslında işgalci ve Siyonistlere karşı yükselen bilincin bu topraklardaki son haklısıdır. 1980 yılında rahmetli Necmettin Erbakan´ın Konya´daki muhteşem Kudüs Yürüyüşü ile başlayan bilinçlenme dalgası Davos´taki ?One Munite´ ile ivme kazanmış ve Mavi Marmara ile zirve yaparak tüm Türkiye halkının davası haline gelmiştir? ifadelerini kullandı.
Açıklamada Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları da yer aldı.  (İHA)