Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan kabri başında anıldı

Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan kabri başında anıldı

Şehit Furkan Doğan´ın kabri başında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ?Elhamdülillah bu millette öyle bir şehit olma arzusu var ki sonuna kadar Müslüman memleketi dedirtecek? dedi.

BEYTÜLMAKTİS Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Talas Belediyesi ile birlikte 9 yıl önce şahadete eren Kayserili Şehit Furkan Doğan´ı anma etkinliği düzenledi. Mezarı başında anılan Furkan Doğan için Kur´an tilaveti yapıldı. Daha sonra gemide birlikte yolculuk edenler 9 sene öncesini anlşatırken duygulu anlar yaşandı. Furkan Doğan´ın anne ve babası ise umrede oldukları için anma etkinliğine katılamadılar. 
Şehit Furkan Doğan´ı anma etkinliğine Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, BEYTÜLMAKTİS Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fevzi Konaç, Mavi Marmara Gemisi yolcularından Gönül Memiş ve Ali Tokluman ve BEYTÜLMAKTİS üyeleri katıldı. 
Kabri başında Furkan Doğan´a seslenerek Allah seninle olan hükmü şehit olarak gerçekleştirdi diyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ?Allah´a şükürler olsun ki, en azından bu acıyı hissediyoruz. Bu kaygı var üzerimizde hiç olmazsa. Burada elinden ve dilinden bir şey gelmek nedeniyle bulunan gazi kardeşlerimizde var. Onlara da çok teşekkür ederim. Sevgili Furkan evladımız, şimdi senin kabrin başındayız. Peygamber efendimizin bir sünneti var. Kabir başına gelince ey ehl-i kubur diye başlayan bir hitabesi var kabir ehline. Allah seninle ilgili hükmünü gerçekleştirdi. Sevgili Furkan kardeşimiz evladımız, Allah seninle ilgili şehit hükmünü gerçekleştirdi. Sen de buna layıktın. Elhamdülillah bu millette öyle bir şehit olma arzusu var ki sonuna kadar Müslüman memleketi dedirtecek? dedi.  (İHA)