Manavlar komisyonculardan dertli

Manavlar komisyonculardan dertli

Kayseri´de manavcılık yapan Yunus Eren, sattıkları ürünlerin kendi dükkanlarına gelene kadar 5 el değiştirdiğini ve bu durumun ürünlerin fiyatlarını artırdığını söyledi.

Ülke genelinde etkili olan soğuk hava ve don olayları sebze ve meyve fiyatlarını da vurdu. Kayseri´de manavcılık yapan Yunus Eren, hem don olayının yaşanmasından dolayı hem de satılan ürünlerin kendi tezgahına gelene kadar 5 elden geçtiğini söyleyerek, bunun da fiyatları artırdığını kaydetti.
Eren, "Sebze, meyve fiyatları uçuk. Bugün biber 7 TL, her zaman 7 TL değil ama illaki uçuk. Bin 300, bin 400 TL´ye çalışan insanların alma gücü çok düşük. Bir salatalık 6-7 TL. haliyle mevsim dolayısıyla, soğuklar ve malın elden ele çok geçmesi. Yani mal Mersin´den buraya gelene kadar 5 elden geçiyor. Bunun üzerinden herkes para kazanıyor. Halcinin büyük bir karı yok ama hava şartları ve soğuklar en büyük neden. Mersin´de, Antalya´da, Alanya´da çoğu ürünün seralarını yaktı. Bu nedenle de mal azalınca fiyata biniyor o da vatandaşa yansıyor. Tahmini 1 ay daha fiyatlar böyle olur" ifadelerini kullandı. (İHA)