KURBANLIK FİYATLARI BELLİ OLDU

KURBANLIK FİYATLARI BELLİ OLDU

Kayseri Ticaret Borsası, yaklaşan kurban bayramı öncesinde besicilerin sorunlarını istişare etmek için hizmet binasında toplantı düzenledi.

Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı hayvancılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Ceylan, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Kırmızı Etçiler Birliği Başkanı Ercan Aras ve Kayseri´de faaliyet gösteren besiciler katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan, Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış şöyle konuştu. ? Büyükbaş hayvan üreticilerimizin yem maliyetleri şuanda yüzde 60 bir ekstra bir gider oluşturmakta. Bunun yanı sıra hayvancılık sektörümüzde iki yıl öncesine göre fiyatlar aşağı çekilmiş durumda. Bu sıkıntılarla ilgili meslek komitelerimizde değerlendirmeler yaptık. Tarım Bakanlığımıza önerilerimizi ilettik. Maalesef şuana kadar besicilerimizi rahatlatacak çözümler üretilemedi. Küçük ve orta ölçekli besicilerimiz neredeyse işi bırakma seviyelerine geldi. Bu sıkıntıları dile getirmek adına, Tarım Bakanlığı Hayvancılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Ceylan´ı ve İl Tarım ve Orman Müdürümüz Mustafa Şahin´i istişare toplantımıza davet ettik? dedi.

Başkan Bağlamış, yaklaşan kurban bayramı öncesi kurban fiyatları ile ilgili olarak şunları söyledi.

? Vatandaşlarımız hiç endişe duymasınlar yeterli sayıda kurbanlık var. Geçtiğimiz yıla göre yaklaşık kurbanlık fiyatlarının şu şekilde olması bekleniyor. Büyükbaş hayvan için canlı kg fiyatı 22 TL, küçük başta ise canlı kg fiyatı 25 TL olacaktır. Geçtiğimiz yıl, büyükbaş hisseleri bin 500, iki bin TL arasındaydı. Bu yıl yine bin 500 ile iki bin TL arasında olacaktır. Küçük başta ise geçen yıl; Bin TL ile Bin 500 TL arasındaydı, bu yılda yine aynı fiyatlarda olacaktır. Üreticilerimiz kurbanlık vasfı taşımayan hayvanları satmamaya özen göstereceklerdir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz bu konuda gerekli çalışmaları yapıyorlar. Vatandaşlarımızda kurban alırken

dikkat etsinler. Kurbanlık vasfı taşıyan hayvanları almaya gayret etsinler. Eğer kendileri bu konuda bilgi sahibi değillerse, kurban satış yerlerinde İl Tarım Müdürlüğümüzün uzmanları olacak. Onlardan yardım alabilirler. Bu yıl geçen yıllara oranla büyük baş hayvanda, yaklaşık yüzde 68 gibi hayvan fazlalığı var. vatandaşlarımız tedirgin olmasın, kurbanlıklarını rahat bir şeklide alacaklardır? diye konuştu. (Kurum Bülteni)