KUDÜS SAHİPSİZ DEĞİL

KUDÜS SAHİPSİZ DEĞİL

Amerika Birleşik Devletleri´nin büyükelçiliğini Kudüs´e taşımasının ardından sokaklara dökülen Filistinlileri katleden İsrail, Kayseri, Nevşehir Kırşehir ve Niğde´de protesto edildi. Kayseri kent meydanında yüzlerce kişi öldürülen Filistinliler için gıyab

Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen programda Kur´an-ı Kerim´in okunması ve duaların edilmesinin ardından basın açıklamaları yapıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kudüs´ün sahipsiz olmadığını belirttiği konuşmasında; "Ne zaman dinine, vatanına, bayrağına, din kardeşliğine bir saldırı olursa bir araya gelse, tepkisini koyan Kayseri hepinizi saygı ile selamlıyorum. Müslümanların, insanların kanaat, şükür, paylaşmak gibi güzel hasretlerini yücelten, rahmet, marifet ve kurtuluşa ermemize vesile olacak olan Ramazan ayını karşılamakta olduğumuz şu günlerde ne yazık ki İslam alemi yine büyük bir acı yaşıyor. Hiçbir kutsalı olmayanlar bizden sonrası tufan anlayışı ile Allah´ın verdiği canı devlet terörü ile alanlar yine sahnedeler. Bu alçaklığa izin vermeyeceğiz. Kudüs sahipsiz değildir. Gazze sahipsiz değildir. Filistin sahipsiz değildir. Müslümanlar da sessiz değildir. Kutsal değerlerine karşı yapılan saldırılara karşı her zaman ve her şartta bir ve beraber olan Kayseri işte bugün bir kez daha zalimin karşısında sessiz kalmayacağını göstermiştir. /resimler/2018-5/16/1113366554037.jpgVar olduğumuz sürece Kudüs´ün düşmemesi için mazlumun yanında yer almak insanlık görevimiz olduğu için susmayacağız. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytan da olmayacağız. İnsanlıktan nasibini almamış kişilere karşı hep birlikte gür bir sesle haykırmaya devam edeceğiz. Müslümanların üzerine oynanan oyunları bozmak, Orta Doğu´yu kan gölüne çevirmek isteyenlere karşı çıkmak ve bize emanet olan Kudüs üzerindeki kara bulutları dağıtmak insanlık borcumuzdur. İsrail´in barışçıl gösteri yapan Filistinlilere karşı sergilediği terör tam anlamıyla alçaklıktır. Bu devlet terörünü Kayseri Cumhuriyet Meydanı´nda hemşehrilerimle beraber lanetliyorum" ifadelerini kullandı. 
Programda ayrıca Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları adına Ahmet Taş ile siyasi parti temsilcileri açıklamalarda bulundu. Meydanda toplanan yüzlerce vatandaş, ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine sloganlar attı. 
Açıklamaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven tarafından dualar edildi. Müftü Güven; kent meydanında bulunan kalabalıkla birlikte Filistin´de öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kurum kuruluş ve STK üyeleri katıldı. (İHA)

 



Anahtar Kelimeler: KUDÜS SAHİPSİZ DEĞİL