"Kudüs meselesi iman meselesidir"

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Aralık Ayı İl Divan Toplantısına katılan Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, "Türkiyemizin öncülüğünde İslam ülkeleri çıkacak, madem bu veto hakkını bu 5 ülke elinden kaçırmak istemiyor; ?Öyleys

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Mahmut Arıkan, kentin en önemli sorununun toplumsal cinnet olduğunu vurguladı. Arıkan, ?Maalesef son 5 yıldır ülkemiz kandırıldık, aldatıldık, yanılmışız siyasetiyle yönetiliyor. Şimdi bir de buna şehirlerimizi aldattık siyaseti eklendi. Endişemiz bugün şehirlere yapılan ihaneti yeni fark edenler, yarın yapacakları yanlışları fark ettiklerinde çok geç olabilir. Cumhurbaşkanımızın son günlerde sık sık kullandığı ?Bir gece ansızın gelebiliriz´ sözüne özellikle dikkat çekmek istiyorum. Maalesef şehirlerimizde kararlar bir gece ansızın alınmakta ve çok ciddi hatalar yapılmaktadır. Bugün Kayserimizin sizlerin de şahit olduğu birçok sorunu var. belki ilk akla gelen sorun çarpık kentleşme ve yapılaşma sorunu diyebiliriz. Ama bize göre en önemli sorun toplumsal cinnet hali sorunudur. Son yıllarda Kayseri´de meydana gelen; daha çok kadına, çocuğa, yaşlı ve engelliye yönelen fiziksel ve cinsel şiddet olayları en çok da önce ahlak ve maneviyat söylemiyle yola çıkan Saadet Partimizin birinci gündemini oluşturmaktadır. Yerel medyamızdan takip ettiğimiz kadarı ile her yeni olay bir sonrakine rahmet okutacak niteliktedir. Ayrıca insanlarımızın iletişimsizliği, birbirlerinden haberdar olmayışları bizim için önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. İnsanlar niçin bu duruma gelmektedir, ciddi bir şekilde sorgulanmalıdır. Bu konuda ilgili kamu kurumlarını özellikle davet ediyoruz. Yapılması ve olması gereken kucaklaşmak, kendinden olmayanı dışlamamaktır. Bunun dışında ülkemizde huzur ortamını bulmak mümkün değildir. Aramızdaki farklılıkları zenginlik olarak görür, kucaklaşırsak daha da güçleniriz. Ancak bu farklılıkları kin ve nefrete dönüştürürsek o zaman bizi bölmek ve parçalamak isteyenler hedeflerine ulaşmış olurlar" dedi.
Parti olarak Kayseri´de gördükleri yanlışlar karşısında görevlerini yapmaya devam ettiklerini vurgulayan Arıkan, "Bugün Saadet Partisi mecliste değil, bugün sesimizi duyuracak imkanlardan yoksunuz. Ama biz Kayseri´de gördüğümüz yanlışlar karşısında görevimizi yapmaya devam ediyoruz. Bugün tek bir milletvekilimiz olmamasına rağmen, sesimizi kitlelere aktaracak imkanlardan mahrum olmamıza rağmen omuzlarımızdaki ağır yükü Kayseri teşkilatı olarak kaldırmaya gayret gösteriyoruz. Yerel yönetimler, ekonomi, dış politika, güvenlik konusunda ne söylediysek, kardeşlik hukuku gereği hangi tavsiyelerde bulunduysak gelinen süreçte maalesef hep haklı çıktık. Ancak şuanda haklı çıkmanın gururunu değil, üzüntüsünü yaşıyoruz. Biz kimseden ?siz haklıymışsınız, özür dileriz´ demesini beklemiyoruz. Hiç olmazsa uçurumun kenarında olduğumuz şu günlerde sesimize lütfen kulak verin. Milletimizin ve Kayseri´nin gerçek gündemini enine boyuna tartışıp, milletin yararına sonuçlara ulaşmanın zeminini lütfen hazırlayın" ifadelerini kullandı.  (İHA)