KORE-TÜRK KARDEŞLİĞİ

KORE-TÜRK KARDEŞLİĞİ

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Hava Ateşeliği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği´nin Kayseri´de bulunan Kore Gazileri ve vefat eden Kore gazi yakınları akşam yemeğinde buluştu.

Orduevi´nde düzenlenen Kore-Türk kardeşlik yemeğinde şehitlerimiz için saygı duruşu ve iki ülkenin istiklal marşları okundu. Yemeğe Vali Yardımcısı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı, Tuğgeneral Ercan Teke Kore, 12´nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv.Pilot Tuğgeneral Selçuk Aygün, Askeri Ateşesi Yarbay Lee, Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı, Kayseri Kadınlar Derneği Başkanı Aysun Şahin, gazi ve şehit yakınları katıldı./resimler/2018-9/7/1812016887691.jpg

Kore Askeri Ateşesi Yarbay Lee, konuşmasını Türkçe yaparak iki ülke arasındaki kardeşliğe vurgu yaptı. Konuşmaların ardından Gazi torunlarına burs ve Gazi eşlerine madalya verildi. Kore gazi torunu 7 öğrenciye eğitim yardımı verilirken, ebediyete intikal eden Kore gazisi Salih Yıldırım adına eşi Fidan Yıldırım´a ve Hasbi Çakır adına eşi Katibe Çakır´a madalya takdim edildi.

Güzel ve duygulu anların yaşandığı gece akşam yemeğiyle son buldu. (Haber Merkezi)



Anahtar Kelimeler: KORE TÜRK KARDEŞLİĞİ