KIZILAY YAHYALI VE DAĞ KÖYLERİNE GIDA YARDIMI YAPTI

KIZILAY YAHYALI VE DAĞ KÖYLERİNE GIDA YARDIMI YAPTI

Türk Kızılayı Kayseri Şubesi, Yahyalı ve çevresindeki dağ köylerinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 500 koli kuru gıda yardımı yaptı. Yardımlar, Yahyalı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Yukarı Çakır Köyü muhtarlığına teslim edildi.

 

Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç ve beraberindeki Kızılay ekibi, ilk olarak Yahyalı Kaymakamı Gökay İçen´i makamında ziyaret etti. Kızılay Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, ziyaret sırasında kaymakam Gökay İçen´e Türk Kızılayı Kayseri Şubesi´nin çalışmaları hakkında geniş bilgiler verdi ve daha sonra Türk kızılayı Kayseri Şubesi tarafından merhum Araştırmacı-Yazar Emir Kalkan ve Araştırmacı-Yazar İrfan Birol tarafından kaleme alınan, "^Kayserili Hayırseverler" adlı kitabı armağan etti.

Kaymakam Gökay İçen ise, Türk Kızılayı Kayseri Şubesi´nin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve her zaman takdirle karşıladığını belirterek, "Türk Kızılayı Dünya´nın en büyük sivil toplum örgütü olarak sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında önemli hizmetler gerçekleştirmektedir. Kızılayın tüm çalışmalarında yanında olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmeliyim. Kızılay Kayseri Şubesi´nin yardım dağıtım programı içine Yahyalı ilçemizi ve dağ köylerimizi dahil etmesi bizleri ayrıca çok sevindirmiştir. Yardımlar, en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır" diyerek Başkan Uzandaç´a teşekkür etti.

Başkan Ayhan Uzandaç, 200 adet yardım paketini Kaymakam Gökay İçen aracılığı ile Yahyalı Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü´ne teslim etti.

Türk Kızılayı Kayseri Şubesi Yardım Dağıtım Ekibi, daha sonra Kaymakam Gökay İçen ve Yahyalı Tarım İlçe Müdürü Mehmet Parlak ile birlikte, Yukarı Çakır Köyü´ne hareket etti. Yahyalı İlçe Merkezi´ne yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Çakır Köyü´ne ulaşan yardım ekibi, burada Köy muhtarı ve ihtiyar heyeti ile kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı.

Türk Kızılayı Genel Merkezi ve Kayserili Hayırsever Ali Kılıç tarafından temin edilen yardımlar, Yukarı Çakır köylülerine dağıtıldı. Yardım kolilerini , köylülerle birlikte kamyondan bizzat kendi elleri indiren Kaymakam Gökay İçen, "İnsanlarımızı mutlu görmek kadar insanı mutlu kılan bir duygu olamaz. İlçemizin en uzak köylerinden birisi olan bu dağ köyümüzde yaşayan insanlarımıza böylesine mutlu bir olayla ulaşmak, bizleride sevindirmiş ve doyumsuz bir haz yaşatmıştır. Türk Kızılayı Kayserei Şubesi´ne çok çok teşekkür ederim. Bu ilişkilerimizin, önümüzdeki dönemlerde daha da güçlendirilerek sürdürülmesini arzu ediyorum" dedi.

Yukarı Çakır köylüleri, Kaymakam Gökay İçen ve Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç´a sevgi gösterilerinde bulunarak teşekkür etti.

Yardım dağıtımı sırasında Başkan Uzandaç´a, Kadın Komisyonları Başkanı Necla Güngör, Kızılay Kayseri Şubesi Gençlik Komisyonları Akademik Danışmanı Üstün Tuncer ile şube çalışanları eşlik etti. (Kurum Bülteni)