Kız Kardeşim Eğitim TIR´ı Kayserili kadınlarla buluştu

Kız Kardeşim Eğitim TIR´ı Kayserili kadınlarla buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye işbirliği ile kadınların ekonomik hayata katılımlarına destek olmak amacıyla yürütülen Kız Kardeşim Projesi kapsamında hayata geçirilen Kız Kardeşim Eği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye işbirliği ile kadınların ekonomik hayata katılımlarına destek olmak amacıyla yürütülen Kız Kardeşim Projesi kapsamında hayata geçirilen Kız Kardeşim Eğitim TIR´ı 2019 eğitimleri için yola çıktı. Bugüne kadar 30 ilde 11 binden fazla kadın ile bir araya gelen Kız Kardeşim projesi 26 Eylül´de Kayserili kadınlara misafir oldu. Kayseri´deki ilk eğitim, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gürsoy ve Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erol Sırıklı´nın katılımıyla başladı. 

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ile birlikte etkinlik alanını ve açılan stantları gezen Başkan Memduh Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada anne eğitimlerinin önemini vurguladı. İki günlük eğitim programı çerçevesinde İnternet Kavramı, İnternet Güvenliği, Güvenliği Tehdit Eden Unsurlar, Sosyal Medya Kullanımı, Siber Zorbalık gibi konuların ele alınmasının önemini de dile getiren Başkan Büyükkılıç, artık gittikleri ilçelerde internetin daha iyi çekmesi talepleriyle karşılaştıklarını hatırlatarak bu denli önemli olan internetin güveli kullanılması gereğine dikkat çekti. Böylesine önemli ve anlamlı projenin Kayseri´de yapılması nedeniyle tüm ilgililere teşekkür eden Başkan Büyükkılıç, ?Çocukların eğitimi için annelerin eğitimleri çok önemli. Bu alanda yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz ve bu etkinliklerin devamını bekliyoruz? dedi.

Büyük ilgi gören eğitim programında 15-55 yaş arası kadınlara Bilişim ve Finansal Bilinç başlıkları altında verilen eğitimler kapsamında; Bireyler İçin Finansal Bilinç ve Uygulamalı Temel Finans, Dijital Okur-Yazarlık, Ebeveyn ve Bilgi Güvenliği alanına ilişkin konular aktarıldı. Kız Kardeşim Projesi kapsamında yalnızca Kayseri ilinde 2019 yılı içerisinde 341 kadına eğitim verilirken, projenin başladığı 2015 tarihinden bu yana ise toplam 943 kadına ulaşıldı.

16 Eylül´de yola çıkan Kız Kardeşim Eğitim TIR´ı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yollarda olacak. Kız Kardeşim Eğitim TIR´ı 2019 yılı çalışmaları kapsamında Ordu, Trabzon, Kayseri, Elazığ, Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Nevşehir, Isparta, Denizli, Aydın, Bursa ve Kırklareli olmak üzere toplam 13 proje iline ulaşacak.  (Kurum Bülteni)