Kazım Yücel 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla da tüm sağlık çalışanlarının bu özel gününü kutladı

Kazım Yücel 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla da tüm sağlık çalışanlarının bu özel gününü kutladı

Kazım Yücel 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla da tüm sağlık çalışanlarının bu özel gününü kutladı

ESNAF KAZIM YÜCEL'E DERT YANDI

YÜCEL: KIRSAL MAHALLELER BİR AN ÖNCE BELİRLENMELİ

İyi Partili Kazım Yücel esnafların sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor.

Yücel'e bu kez hayvancılık yapmak isteyip de Büyükşehir Yasasına takılanlar dert yandı. Yatırım yapmak isteyen esnafı dinleyen Kazım Yücel, Kayseri'de kırsal mahallelerin bir an önce belirlenmesi gerektiğini söyledi.

İyi Partili Kazım Yücel, Erkilet esnafından çay daveti aldı esnafın davetini geri çevirmeyen Kazım Yücel sabah çayını Erkilet'teki esnafla birlikte içti ve burada bazı esnaflar Erkilet'in mahallelerinde hayvancılık yapmak istediklerini ancak Büyükşehir Yasasına takıldıkları için yatırım yapamadıklarını söylediler. Hatta esnaf çevre iller olan Kırşehir, Nevşehir, Niğde'nin inanılmaz teşvik aldıklarını ve tarım ile hayvancılıkta inanılmaz bir noktaya ilerlediklerini dile getirdiler.

Niğde ilinin yıllık iki yüzden fazla tarım ve hayvancılık projesinin teşvik aldığını belirten esnaf, Kayseri'nin ise Büyükşehir denilerek bir tane bile projesinin onay almadığını dile getirdiler.

Tarım ve hayvancılığa yatırım yapmak isteyen esnaflar, tarıma elverişsiz alanlarda bile Büyükşehir denilerek, mahalle denilerek yatırıma izin verilmediğini belirtip bu duruma tepki gösterdiler.

Esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyen İyi Partili Kazım Yücel de vatandaşların haklı olduğunu belirtip belediyelerin ivedililikle kırsal mahallelerin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Yücel, "Bugün tarım ve hayvancılığa yatırım yapmak isteyen ama bu girişimleri Büyükşehir Yasasına takılan esnafımızı dinledik.

Vatandaşlarımız serzenişlerinde kesinlikle haklı. Büyükşehir Belediye Yasasıyla köylere zengin ortak gitmek yerine tam tersi köylere giden zengin ortak köylünün sırtından geçinmeye başladı. Köyler ile Kayseri merkezdeki mahalleler aynı kefeye konularak vergiler,harçlar,iş ve işlemler aynı statüde yapılmaya başlandı.

Köylerimizde insanlar bu yasadan sonra ne ahır yapıp hayvan besleyebildi ne hayvanlarını otlatabilecek alan bulabildi ne de tarım yapabilecek alan bulabildi. Yatırım yapmak isteyenler dönüp dolaşıp Büyükşehir Yasasına takıldı. Bu yasada yaptığı yanlışı anlayan hükümet geri adım attı ve kırsal mahalle düzenlemesini Resmi Gazetede yayımladı.

Yayımlanan düzenlemeye göre artık belediyeler kırsal mahalleleri düzenlemek zorunda. Buradan çağrımı yineliyorum. Köylerden kazanacağınız üç beş kuruşunuz batsın. Bir an önce kırsal mahalleleri belirleyin ve yatırım yapmak isteyen müteşebbis kişilerin önünü açın tarım ve hayvancılığın tamamen yok olmasının önüne geçin" dedi.

Öte yandan Kazım Yücel 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla da tüm sağlık çalışanlarının bu özel gününü kutladı.

Yücel, "Pandemi sürecinde virüsle mücadele de en ön safta yer alan bütün sağlık çalışanlarını canı gönülden kutlar mutlu ve huzurlu yaşamlar dilerim" dedi.(kurum haberi)