KAYSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

KAYSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Nisan Ayı Meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi; "Sanayiciler olarak bize düşen asıl görev Türkiye Cumhuriyetine sonuna kadar güvenerek ve inanarak yolumuza devam etmektir" dedi.

KAYSO Toplantı Salonunda yapılan meclis toplantısının açılışında konuşan Meclis Başkanı Abidin Özkaya; seçimin ardından üreticinin ve yatırımcının desteklenmesi, haksız rekabetin önlenmesi gerektiğini söyleyerek; ?Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında başlayan ve şiddeti azalarak da olsa devam eden kur sarmalı ve neticesi olarak yüksek enflasyon ve yüksek faiz ekonomimizin temel dinamiklerini bozmuş olup karşımıza yatırımların azalması, işsizliğin artması, talep daralması olarak çıkmıştır. Kurların bu denli hareketli olması faizlerin yüksek seyri bir de 31 Mart seçim sürecindeki devam eden belirsizlikler maalesef sanayinin, ticaretin ve yatırımların önündeki en büyük engeli oluşturmuştur. Bu belirsizlik döneminin biran önce sonlandırılması ve önümüzdeki 4 buçuk yıllık süreyi hem makro hem mikro reformların hayata geçirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu düşünmekteyiz. Aksi takdirde yüzde 25´lerde olan banka faizleriyle ne yatırım yapmak ne de para kazanmak mümkün gözükmemektedir. Zaman; gerçek üretici ve yatırımcının desteklenmesi, haksız rekabetin önlenmesi zamanıdır. Önümüzdeki süreçte bu sorunların çözümünün en önemli konu olduğunu düşünmekteyiz" ifadelerini kullandı. 
KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ise yaptığı konuşmada, Mimarsinan OSB´de yapılacak olan Kayseri Üniversitesi MYO´ için sanayicilerin üzerine düşene hazır olduğunu ifade ederek; ?Kayseri Üniversitesi 1 yaşına yaklaştı. İçerisinde bulunan bölümler itibariyle 30-40 yıllık bir tecrübeye sahip. Çünkü yine şehrimizin güzide üniversitesi Erciyes Üniversitesi´nin içerisinde ayrıldı. Direkt sanayicinin dertleriyle emhal olmak için, direkt sanayicinin ihtiyacı olan elemanları yetiştirmek için hem mühendis hem de tekniker ve teknisyen anlamında öğrenciler yetiştirmek için rektörümüzün de gayretleri devam ediyor. 2 organize sanayi bölgemiz de hocama dedi ki ?Hoş geldiniz, hemen arsa tahsislerini yapıyoruz´ dedi. Mimarsinan OSB´de yönetim kararını aldık, yerimiz belli. Ne zaman derseniz orada da direk sanayi ile ilgili bir bölüm mutlaka inşa etmek istiyoruz. O konuda da sanayicilerimiz üzerlerine düşen her şeye hazırlar" dedi.   (İHA)