Kayseri’nin Belgrad’ı Berçin Ormanları

Kayseri’nin Belgrad’ı Berçin Ormanları

KAYSERİ'NİN TOMARZA İLÇESİNDE BULUNAN VE HER BİRİ YAKLAŞIK 300 YILLIK AĞAÇLARLA KAPLI BERÇİN YAYLASI, 10 METREYE KADAR UZANAN AĞAÇLARLA 10 BİN DEKARLIK ALANDA MİSAFİRLERİNİ YEŞİLİN BÜTÜN TONLARIYLA KARŞILIYOR.KAYSERİ'NİN TOMARZA İLÇESİNDE BULUNAN VE HER

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde bulunan ve her biri yaklaşık 300 yıllık ağaçlarla kaplı Berçin Yaylası, 10 metreye kadar uzanan ağaçlarla 10 bin dekarlık alanda misafirlerini yeşilin bütün tonlarıyla karşılıyor.
İlçeye bağlı Işıklar ile Aslantaş köyleri arasında bulunan 725 dekarlık sahada 1990’lı yıllarda yapılan sedir ağaçlandırma çalışmaları sonrasında bölge, 30 yılın ardından ağaçlar 10 metreye kadar uzanarak orman vasfı kazandı. Yeşilin bütün tonlarıyla eşsiz görüntü sunan orman içerisinde zamanla oluşan doğal gölet ise su kuşlarına ve angut kuşlarına yuva alanı oldu. Aslantaş yolu üzerinde Toros Dağları’nın kuzey yamaçlarında bulunan vadi de eşsiz manzarasıyla doğa ve fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası haline geldi. Kayseri’de tek olan ve 10 bin 156 dekar alana sahip ormanda alabildiğince göknar ağaçları uzanırken, ardıç ve meşe ağaçları da manzaranın güzelliğine güzellik katıyor. Yaylacı İhsan Karagöz de; Berçin Yaylası’nın Kayseri’nin en güzel yaylalarından biri olduğunu ifade ederek, hem yaylacıların hem de çevre illerden günübirlik gezmeye gelenlerin uğrak yeri olduğunu söyledi. Karagöz; vatandaşları Berçin Yaylası’nı gezmeye davet etti.
Çeşitli bitkilerden oluşan bu alan; aynı zamanda Türkiye’nin flora açısından da en zengin yerlerinden olan ve ’Anadolu Diyagonali’ denilen alanın geçtiği yerlerden bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Kayseri’de fotoğraflanması ve görülmesi gereken ender yerlerden bir tanesi olan bu ormanlardaki ağaçların bakımı da Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenli olarak yapılıyor.