Kayserili zanaatkâr İstanbul´un fethi temalı koltuk tasarladı

Kayserili zanaatkâr İstanbul´un fethi temalı koltuk tasarladı

Kayserili Mobilya Ustası Murat Koç, İstanbul´un fethinden esinlenerek, yaklaşık 3 metre boyunda koltuk tasarladı. Murat Koç, koltuğu 15 Temmuz şehitleri adına Cumhurbaşkanı Erdoğan´a hediye etmek istediğini söyledi.

Kayserili Mobilya Ustası Murat Koç, 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gün izlediği ?Fetih 1453´ filminden esinlenerek, bir koltuk tasarladı. Yapımı yaklaşık 4 ay süren, yaklaşık 3 metre boyundaki ve 2 metre enindeki koltukta İstanbul´un fethine dair simgeler bulunduğunu belirten Murat Koç, ?Koltuğun sağında ve solunda iki tane şahin kuşu var. Bu kuşlar Hz. Eyüp Sultan´a İstanbul´un fethini müjdeleyen kuşlar. Fetih 1453 filminin başlangıç sahnesinde de vardı. Yıllar sonra Fatih Sultan Mehmet tahta çıktığında, Urban Usta´ya döktürdüğü şahin toplarını da kuşların ayaklarına yerleştirdim. Sırt kısmına da fetih kapısı figürü yaptım. Kapının üzerinde doğan güneş de, 15 Temmuz´dan sonra Türkiye´nin üzerine yeniden doğan güneşi simgeliyor. Sırt kısmının iki tarafına da sütunların üzerine yine İstanbul´un fethini müjdeleyen ve Türkler adına yazılmış olan iki ayet yazdım? diye konuştu.
?Ben de Kasımpaşa çocuğuyum?
Koltuğu 15 Temmuz şehitleri adına Cumhurbaşkanı Erdoğan´a hediye etmek istediğini dile getiren Murat Koç, ?Ben de Kasımpaşa çocuğuyum, her ne kadar Kayseri´de ikamet ediyor olsam da, Kasımpaşa´da doğdum, büyüdüm. Gönülden ve içten gelerek Reisi Cumhurumuza bu koltuğu hediye etmek istiyorum, Sarayımıza koysunlar, bizim de orada bir anımız olsun? ifadelerini kullandı.
Murat Koç, 29 Mayıs´ta, İstanbul´un fethinin 564´üncü yıl dönümünde, koltuğu Erdoğan´a hediye etmek için girişimlerde bulunacağını sözlerine ekledi.  (İHA)