Kayseri´de Vakıflar Haftası kutlamaları başladı

Kayseri´de Vakıflar Haftası kutlamaları başladı

yasağına tepki gösterek, ?Biz ezanımıza ve milletimize sahip çıktığımız sürece Kudüs´te ezan sürekli okunur? dedi.

Vakıflar Haftası dolayısıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Birlik Vakfı Kayseri Şubesi tarafından ´Vakıf Medeniyeti ve Kudüs´ konulu konferans düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu´nda düzenlenen konferans, İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adı Güzel, vakıf hakkında bilgiler verdi. Adıgüzel, ?Her yıl düzenli bir şekilde kutlanan Vakıflar Haftası´nda bu yıl Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından Birlik Vakfı´da kutlamalara dahil edildi. Bundan sonraki kutlamalarda da böyle bir görev verilirse Birlik Vakfı olarak bu toplantıların içerisinde olmaya çalışacağız. 1985 yılında kurulan Birlik Vakfı, kuruluşuyla gençlere hizmet etme gayesi ve bu ülkeye ciddi manada bu ülkeye hizmet edecek gençlerin yetiştirilmesi için kurulmuş bir vakfımızdır. 100 yıllık geçmişe sahip olan Birlik Vafkı´nda, Üstat Necip Fazıl Kısakürek ve içerisinden şuanda devletimizi yöneten büyük şahsiyetlerin vakfımızın içerisinden çıktığını bir kez daha ifade etmek isterim? ifadelerini kullandı.
Vakıflar Bölge Müdürü Murat Seçilir ise, ?Vakıflar Genel Müdürlüğü, Başbakanlığa bağlı tüzel kişiliği olan özel bütçeli bir devlet kuruluşudur. Selçuklu ve Osmanlı döneminden günümüze intikal eden vakıfların yönetimi ile medeni kanuna dayanarak kurulan vakıfların kuruluş, denetim ve dağılış işlemlerini yürütmektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğü, yöneticileri kalmayan tarihi vakıfların tüzel kişiliklerini sürdürerek, kurucularının ön gördükleri amaçlar doğrultusunda faaliyet göstermesini sağlamaktadır? diye konuştu. (İHA)