KAYSERİ´DE KADIN ADAYLAR BİR ARAYA GELDİ!

KAYSERİ´DE KADIN ADAYLAR BİR ARAYA GELDİ!

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği´nin düzenlediği ?Kayseri´de Kadın Temsiliyeti ve Yerel Yönetimler? adlı söyleşiye Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Eylem Sarıoğku Aslandoğan, Millet İttifakı Melikgazi Başkan Adayı Sema Karaoğlu, 10 kadın muhtar

Kadın adaylar adaylık sürecinde ve seçim çalışmaları boyunca karşılaştıkları sorunları, seçim bölgelerindeki hedeflerini açıkladı. Kadın adaylar, yerel yönetimlerin kadınların sorunlarını gündeme alması ve sorunların çözümünde kadınların karar mekanizmalarına katılmasını sağlaması gerektiğini tartıştı.

?GERÇEK EŞİTLİK İÇİN ADAYIZ?

Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Eylem Sarıoğlu Aslandoğan, kadınların sosyal hayattan koparılıp ev içine sıkıştırıldığını ve kadınların ekonomik ve sosyal olarak desteksiz ve korumasız bırakıldığını dile getirdi. ?Kadınlara sığınma evi, ücretsiz kreş açmayan, kadınların sosyal haklarını kullanmasını sınırlayan belediyecilik yerin dibine batsın? diyen Sarıoğlu, kendi belediyecilik anlayışlarının temeline kadınların ortak karar aldığı ve sorunlarına beraber çözüm getirdiği bir yaklaşımı koyduklarını ifade etti. Aslandoğan, kadınların yaşadığı sorunların çözümünün kadınları güçlendiren, gerçek eşitliği hedef alan uygulamalardan geçtiğine vurgu yaptı.

?KADINLAR SOSYAL HAYATA KAZANDIRILMALI?

Millet İttifakı Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sema Karaoğlu, belediyelerin yol, su, elektrik gibi temel hizmetleri yerine getirmenin ötesinde, yönettikleri bölgedeki insanların sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesinden sorumlu olduğunu dile getirdi. Karaoğlu, kadınlara açılan meslek edindirme kurslarının yeterli olmadığını belirterek, Melikgazi bölgesinde kadınların satış yapacağı pazarlar kurulacağını, kadınların sosyal hayata etkin katılımını sağlayacak tesisler ve çalışmalar yapılacağını açıkladı.

Esentepe Mahallesi Muhtar Adayı Rukiye Kabakçı, seçim çalışması boyunca güzel tepkiler aldığını ve seçim sürecinin kendisini daha güçlü hissetmesine sebep olduğunu dile getirdi. Burada yer alan her kadının önerisinin diğer adayların ufkunu genişleteceğini belirten Kabakçı, ?Kazansak da kazanmasak da bu birlikteliği devam ettirmeliyiz? diye konuştu.

Battalgazi Mahallesi Muhtar Adayı Elif Yılmaz, mahalledeki gençler arasında uyuşturucu kullanımının giderek büyüyen bir sorun haline geldiğini ve uyuşturucu ile mücadelenin mahalle için en önemli hedefleri olduğunu açıkladı. Erkek adaylar tarafından seçim kampanyası boyunca haksız şekilde karalandığına belirten aday, ?12 erkek adayın arasında tek kadın aday benim, kazanacağıma ve Battalgazi mahallesine en iyi şekilde hizmet edeceğime eminim? dedi.

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği adına son sözü alan dernek başkanı Elmas Şahin, ?Kadınların seçme ve seçilme hakkı mevcut yasalarda yer alsa da ne yazık ki hayata geçmesi o kadar da kolay olmuyor. Her türlü zorluğa, imkan yetersizliğine, ayrımcılığa rağmen adaylığını koyan kadınlarımızın yanında olmayı görevimiz olarak düşünüyoruz. Bugün

burada bu etkinliği yapabilmek bizler için önemli anlamlar ifade ediyor.? Şeklinde konuşarak dayanışma vurgusu yaptı.  (kurum Bülteni)