Kayseri´de ?by lock´a rekor ceza: 12 yıl

Kayseri´de ?by lock´a rekor ceza: 12 yıl

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 27 Ağustos 2016´da gözaltına alınan ve örgütün gizli iletişim ağır by lock programını kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan belediye çalışanına 12 yıl hapis cezası verildi. Bu ceza Kayseri´de bu zamana kadar

27 Ağustos 2016´da Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, belediyelerde FETÖ soruşturması çerçevesinde açığa alınan 32 mahalli idareler personeline yönelik operasyon başlattı. Adliye´ye sevk edilen 65 şüpheliden 36´sı tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında Selman Ç. de yer almıştı.
Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık S.Ç. ile avukatı hazır bulundu.
468 gündür tutuklu olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi İl Özel İdare´de bilgisayar işletmeni olan S.Ç. by lock kullanmadığını, mahallelerden sorumlu olmadığını ifade etti.
SANIĞA İNDİRİM MADDESİ UYGULANMADI
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık S.Ç.´ye kastın yoğunluğu da göz önünde bulundurularak ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan 12 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığa herhangi bir indirim maddesi uygulamazken, bu ceza Kayseri´de bu zamana kadar verilen by lock cezalarında rekor ceza olarak kayıtlara geçti.  (İHA)



Anahtar Kelimeler: Kayseri lock rekor ceza