KAYSERİ YÜKSEK ÖĞRENİM VE YARDIM VAKFI GENEL KURUL YAPTI

KAYSERİ YÜKSEK ÖĞRENİM VE YARDIM VAKFI GENEL KURUL YAPTI

Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı 2017 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

Divan Başkanlığını Yalçın Besceli´nin yaptığı Genel Kurulda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı Yönetim Kurulu ve NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar ve Rektör Prof. Dr. Kerim Güney genel kurulda vakıf ve üniversite hakkında vakıf üyelerine bilgiler verdiler. Kurucu vakıf olarak, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi´nin her yılda olduğu gibi bu yılda maddi ve manevi olarak desteklendiğini ve desteklenmeye devam edileceğini belirten Mustafa Nevzat Özhamurkar, ?Bu yılki faaliyetlerimizin büyük bir kısmını Üniversite kampüs alanındaki çalışmalar oluşturmuştur. Yapımını Hayırsever İbrahim Özbıyık ve Bekir Özbıyık ailesinin üstlenmiş olduğu Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile Gönen Gürler tarafında yaptırılan İnşaat Mühendisliği Bölümü binalarının kaba inşaatları tamamlanmıştır. Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı ile Üniversitenin imkanlarıyla başlanan 5. Blok öğrenci yurdu ve 12 dairelik öğretim üyesi lojmanı binasının yapımı devam etmektedir. Bir süredir ara verdiğimiz burs faaliyetimiz yeniden başlamıştır. Üniversitemizde okuyan gelir düzeyi düşük başarılı 30 öğrenciye her ay burs verilmektedir.? dedi. Üniversiteye katkıda bulunan hayırseverler ile her türlü desteği veren idari ve mülki amirlere teşekkür eden Mustafa Nevzat Özhamurkar, ?Bu memlekete vatan ve millet aşkıyla dolu, Cumhuriyet ilkelerine bağlı nesiller yetiştiren Üniversitemizin daha iyi şartlara sahip olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.? dedi.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney´de genel kurulda yaptığı konuşmada vakıf üyelerine Üniversite hakkında bilgiler verdi. Rektör Güney konuşmasında şunları söyledi: ?Üniversitemizde 3 bin 452 öğrencimiz eğitim-öğretim görmektedir. Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde İşletme Anabilim dalında tezli ve tezsiz yüksek lisans programları, İktisat Anabilim dalında da tezli yüksek lisans programımız mevcuttur. Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde de Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim dalında yüksek lisans programına öğrenci alımı YÖK tarafından kabul edilmiştir. Eğitim alanlarımız günümüzün modern eğitim araçları ve laboratuvarlarıyla donatılmıştır. Öğrencilerimizi iyi yetiştirmek için sosyal, kültürel, teknik etkinlikler ve geziler düzenliyoruz. Üniversite-sanayi işbirliğine önem veriyoruz. Öğrencilerimizi hem teorik açıdan hem de pratik açıdan en iyi şekilde yetiştirmek için büyük gayret sarf ediyoruz.?  (Kurum  Bülteni)