Kayseri Milletvekili Arıkan: "Fatura vatandaşa kesilmemeli"

Kayseri Milletvekili Arıkan:

KAYSERİ MİLLETVEKİLİ MAHMUT ARIKAN; İLAÇ ZAMMI HAKKINDA YAPTIĞI AÇIKLAMADA; "CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİYLE İLAÇ FİYATLARINA YÜZDE 30 ZAM YAPILDI. ZATEN YÜKSEK ENFLASYON, GIDA, ELEKTRİK, AKARYAKIT ZAMLARIYLA MÜCADELE EDEN VATANDAŞA BİR DARBE DAHA VURDUL

Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, ilaç zammı hakkında yaptığı açıklamada; "Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ilaç fiyatlarına yüzde 30 zam yapıldı. Zaten yüksek enflasyon, gıda, elektrik, akaryakıt zamlarıyla mücadele eden vatandaşa bir darbe daha vurdular. Kötü ekonomi yönetiminin faturası vatandaşa kesilmemeli" dedi.
Arıkan açıklamasında; "Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ilaç fiyatlarına yüzde 30 zam yapıldı. Zaten yüksek enflasyon, gıda, elektrik, akaryakıt zamlarıyla mücadele eden vatandaşa bir darbe daha vurdular. Kötü ekonomi yönetiminin faturası vatandaşa kesilmemeli? Olayın iç yüzü ise daha acı. Türkiye maalesef ilaç sektöründe de dışarıya bağımlı. Eczacılar, kanser ilaçları dahil pek çok ithal ilacın bulunamadığını ifade ediyordu. Bu kararname ile ilaç fiyatlandırmasında kullanılan sabit euro kuru yüzde 30.5 artırılmış oldu. Böylece uluslararası ilaç firmalarına Türkiye’ye satış için daha uygun bir ekonomik ortam sağlandı. Bu zam üretmeyen, dışa bağımlı Türkiye’nin kötü ekonomi politikaları sonucudur. Vatandaşın değil rantın esas alındığı politikaların sonucudur" ifadelerini kullandı.