KAYSERİ KENT VE MİMARSİNAN MÜZESİ

KAYSERİ KENT VE MİMARSİNAN MÜZESİ

KAYSERİ KENT VE MİMARSİNAN MÜZESİ

Kent ve Mimarsinan Müzesi

Dijital bir müze ve bilgi merkezi olan Kent ve Mimarsinan Müzesi, özelliği bakımından dünyada sınırlı sayıdadır, Türkiye´de ise ilk olarak Kayseri´de kurulmuştur. Hayırsever işadamı Kadir Has´ın katkılarıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmıştır.
 
Tesis 6 katlıdır. Giriş kat Kent Müzesi, birinci kat Mimarsinan Müzesi´dir. Üst katlarda lokanta, kafe, seyir terası gibi bölümler buılunmaktadır. Kent hakkında bilgi almak isteyenlerin bilgilendirilmesi, Kayseri doğumlu dünyaca ünlü mimar Mimarsinan´ın ve yapıtlarının tanıtılması amaçlanmaktadır. Kent müzesi bölümü 400 m² ´lik bir alanda kurulmuştur. Video prodüksiyonlar, dokunmatik kiosklar ve 5 m. çapındaki Kayseri şehir maketi ile kentin tanıtımı yapılmaktadır.
 
Kent ve Mimarsinan Müzesi´nde haftanın 7 günü ziyaretçi kabul edilmektedir ve giriş ücretsizdir. Müzeye gelen ziyaretçinin giriş bankosunda giriş kaydı ?Müze Giriş Kontrol Sistemi? programı ile yapıldıktan sonra, isteğe göre Türkçe veya İngilizce ses cihazı ve kulaklık verilmektedir.