Tarih: 17.05.2017 10:58

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kapalı Kalp Ameliyatı

Facebook Twitter Linked-in

Ameliyatı gerçekleştiren Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Ahmet Oğuz BAKTIR ?Aort kapak darlığında klasik tedavi yöntemi açık kalp cerrahisidir ancak ek sağlık problemleri ve daha önce geçirilmiş açık kalp ameliyatı klasik açık kalp cerrahisi riskini yükseltmektedir. 2000´li yıllarda bu hastalar için anjiyo yöntemi ile kapak takılarak darlığın giderilmesi yöntemi geliştirildi ve ülkemizde de son yıllarda giderek artan sayılarda uygulanmaktadır. Bu işlem sırasında takılan kalp kapakları halen tüm dünyada ve ülkemizde kapak değişim ameliyatlarında kullanılan ve hayvanlardan elde edilen biyolojik kalp kapaklarıdır. TAVİ yönteminde bu biyolojik kapak, bir stent kılıf içerisine yerleştirilmekte ve stent açıldığında kapak takılan bölgeye sıkıca tutunup yerleştirilmektedir.? dedi.
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan ise ?Kardiyoloji kliniğimize yeni kazandırılan en son teknoloji ürünü koronor anjiografi ve periferik anjiografi cihazlarımızın tüm Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi, Algoloji, Beyin Cerrahi, Radyoloji uzman ve hocaları tarafından Kayseri halkına hizmet vermesinden dolayı çok mutlu olduğunu, TAVI yöntemi ile Aort kapağının ameliyatsız değişimini başarı ile gerçekleştiren başta Doç. Dr. Ahmet Oğuz Baktır olmak üzere tüm ekibe, teşekkürlerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum.? şeklinde konuştu.
Daha önce Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bypass ameliyatı geçirmiş ve o dönemde kapak darlığına risk nedeniyle müdahale edilememiş hastaya Kardiyoloji, Kalp cerrahisi ve Anestezi bölümünün ortak kararı sonrasında TAVI yöntemi ile aort kapağına yeni kapak takma işlemi gerçekleştirildi. Anesteziden hemen uyanan ve yoğun bakımda bir günlük takip sonrası servise alınan hasta sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.  (İHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —