Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, Barış Pınarı Harekatı´na destek verdi

Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, Barış Pınarı Harekatı´na destek verdi

Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, başarıyla devam eden, ?Barış Pınarı Harekatı?na destek verdi.

Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Üstün Tuncer, Türkiye´nin ve ulusumuzun güvenliği ve bekasının, her şeyden ve her türlü değerden önce geleceğini, Türk ulusuna, kimsenin tehdit ve şantaj yoluyla boyun eğdirmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Başkan Tuncer, ?Şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri´nin kuzey Suriye´de yürütmekte olduğu Barış Pınarı Harekatı´nı dikkatle ve titizlikle takip ediyoruz. Başta ABD olmak üzere, Avrupa Birliği ülkelerinin takınmış oldukları anlamsız tavrı ve yakışıksız açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Şunu kimse unutmasın, yapılan açıklamalar ve talepler karşısında ulusumuz sıkılmış bir yumruk gibi kenetlenmiş, tek yürek olmuştur. Türkiye´ye uygulanmak istenen ambargo kararları ve diğer hiçbir yaptırım, bizi yolumuzdan alı koyamaz. Türkiye´nin yaşamsal güvenlik tedbirlerinden geri adım atması asla söz konusu olmayacaktır. Bu harekat asla bir işgal girişimi değil, aksine, bölge halkına barış ve huzurun getirilmesi, yıllardan beri terörden acı çekmiş bölge halkının huzur ve mutluluğu için yapılmış bir harekattır. Türk Silahlı Kuvvetleri, tarih boyunca, barış, huzur ve güvenin her zaman sembolü olmuştur? dedi.

Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Üstün Tuncer, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü.

?Türkiye´nin ve bölge ülkelerin güvenliğini tahdit eden terörist guruplara silah ve mühimmat yardımı yapan sözde stratejik ortaklarımız ve müttefiklerimiz, tavırlarını yeniden gözden geçirmeli ve insanlığı tehdit eden teröre karşı önlemler almalıdır. Suriye´de yaşanan gelişmeler, stratejik ortak ve müttefiklerimizin teröre ve barışa bakış açıları, samimi olmadıklarını ve olaylara dostça yaklaşmadıklarını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgeye barış gelinceye kadar haklı ve kararlı mücadelesine devam edecektir.

Gazeteci arkadaşlarımız, dünya kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve aydınlatmak adına, bölgede önemli görevler yürütmektedir. Her şeye rağmen, yabancı basın organları ve yayınlar da Türkiye´yi karalamak için kampanyalar yürütülmektedir. Gazeteciler arkadaşlarımız, bu kara propagandaya, her türlü yalan ve karalama kampanyalarına karşı, çalışmalarını titiz-özenli ve sorumluluk bilinci içinde halkımıza ve uluslararası kamuoyuna aktarmaya, bilgilendirmeye devam etmektedir.

Silahlı kuvvetlerimize sonsuz başarılar diliyor, Barış Pınarı Harekatı boyunca yanlarında olduğumuzu, uluslararası kamu oyu duyuncaya ve anlayıncaya kadar en yüksek tondan haykırmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz?  (Kurum Bülteni)